Karlova Studánka opět ožívá a zve hosty do lázní

Státní podnik Horské lázně Karlova Studánka v rámci koronavirových opatření musely dočasně ukončit lázeňskou péči, a premiér Andrej Babiš dokonce v únoru mluvil o Karlově Studánce jako o zařízení, které je schopno v případě potřeby přijímat nakažené.

Od konce dubna už jsou známy podmínky, za jakých mohou lázně přijímat pacienty na komplexní péči. V Karlově Studánce otevřeli lázeňskou cukrárnu a začali přijímat objednávky pobytů. 

Ředitel lázní Jan Puštulka se 6. května vydal do České televize, aby v pořadu Dobré ráno informoval veřejnost o zpřísněných hygienických podmínkách, za jakých mohou znovu přijímat pacienty na komplexní péči. Uvedl, že přednostně jsou obvoláváni a zváni dopisy klienti, kterým byly pobyty v Karlově Studánce zrušeny s příchodem epidemie, a je jim je nabízen náhradní termín. Jedná se o stovky lidí, hotelových samoplátců i pacientů – pojištěnců, kterým byly lázeňské pobyty zrušené.

„Rádi bychom vás informovali, že jsme znovuotevřeli lázně pro klienty na komplexní lázeňskou péči a věříme, že od 25. května budeme moci přivítat také klinety na lázeňský rekreační pobyt. Tím pádem již nyní přijímáme objednávky na letní dovolenou. Přijeďte si od toho všeho odpočinout do Karlové Studánky,“ informovaly Horské lázně Karlova Studánka. 

Zdroj: https://bruntalsky.denik.cz/