Ten restart drhne

Začněme poměrně drsným poznáním. Lidem se prostě pracovat nechce. Mnohým z Čechů vyhovuje, že se prozatím nemusí vrátit do práce a dokonce jsou ochotní k tomu zneužít i vlastní děti. Liknavý přístup vlády způsobuje nejen další oddálení restartu běžného života, ale zároveň to vše stojí další miliardy korun.

  Pojďme si to opět krátce shrnout. Covid-19 byla a stále je obrovská bublina, která rozhodně nezačala v Číně. To však nikdo nikdy nepřizná, protože s čínskou vinou bude Západ ještě usilovně pracovat. Koronavir zdaleka není tak nebezpečně nakažlivý, nezaviňuje ani desetinu proklamovaných úmrtí a nebýt médií pracujících na zadání, možná by tato mutující potvůrka podobná té chřipkové nikoho moc nezaujala. Šaškárna v podobě nošení roušek, respirátorů a všude přítomné dezinfekce stála miliardy korun a izolace místo zajištění zlepšení imunity je tím horším řešením při obraně před sezónním onemocněním, které se bude vracet a díky mutaci vakcína proti němu bude stejně mizerně účinná, jako proti chřipce. Navíc do ní Gates a spol. namíchají sajrajt, který bude decimovat lidstvo po jiných stránkách. Zastavení života po nekonečném maratonu vylhaných zpráv, mediální exhibice a samozřejmě obavy politiků, aby se náhodou nestali součástí vymření lidstva, a tím by přišli o voliče, způsobily nevídanou hysterii, která změní svět. Nikoliv k lepšímu.

  Návrat k práci a normálnímu životu je po pouhých třech měsících scestných opatření pro některé lidi nemožný, pro další náročný. Bylo by logické, kdybychom chtěli co nejrychlejší návrat k normálnímu režimu. Jak velký údiv však zažíváme. Vláda dala možnost rodičům si vybrat, pustí li děti do školy. Pokud ne, zůstává jim nárok na ošetřovné. Opravdu? Musíme být velmi bohatý stát, když je toto možné. Mnoho matek se tedy rozhodlo, samozřejmě s ústy plnými strachu z možné nákazy dítěte, zůstat nečekaně doma a nadále pobírat svých 80% platu a děti do školy nepustit. Nejen, že se se tím bude nadále zvyšovat tupost národa, ale zároveň budou tyto matky pobírat peníze za prodloužení si dovolené na půl roku v kuse. Na podporu si sahají dokonce matky na mateřské, které jsou zároveň OSVČ. Jak je toto možné a kdo to povolil? Za to učitelé se mohou zbláznit. Učit pár dětí ve třídě, jejichž rodiče vzali rozum do hrsti a vrátili se k běžnému životu, je sice fajn, ale věnovat se odpoledne na dálku těm, jejichž maminky radši sedí doma, než by pracovaly, znamená daleko větší zátěž a nulovou systematičnost výuky. O tom, proč se škola netýká většiny studentů od šestého ročníku základní školy až po třetí té střední včetně učňáků, to už hlava nebere nikomu normálnímu. Návrat po prázdninách tak bude pro mnohé obrovským šokem a dohánění látky bude skutečně náročné.

  Vláda samozřejmě pracuje s vycucanými čísly kolem viru i nadále. Navíc má v záloze druhou vlnu, kterou může kdykoliv spustit. Stačí tvrdit, že se epidemie vrací, nařídit další nošení roušek a vyděsit dav, který bude ochotný pokračovat v devastaci hospodářství. Mezitím v zákrytu Evropská komise spustila boj proti evropským zemědělcům, což povede k navýšení cen zemědělských produktů a dovozu geneticky modifikovaných produktů z USA a Jižní Ameriky. Místo zaměření se na návrat Evropy k logickému hospodaření, záchraně menších farem schopných přizpůsobovat se pružně trhu budou tyto likvidovány a zvítězí obrovské společnosti typu Agrofert. Ty budou produkovat přesně to, co jim zadotuje Evropská komise. Takže místo jídla to bude bionafta. Zelený úděl tak nějak lže sám sobě a Evropská komise zase nám. Logickým důsledkem koronavirové krize by byl návrat k pěstování užitečných a zdravých plodin, tedy kvalitní zeleniny a ovoce. Pokud mají dotace směřovat do užitečné činnosti, pak by měly jít do meliorací, zásobáren vody a živočišné výroby, jejímž produktem je mimo kvalitního masa a mléčných výrobků též přirozené hnojivo. Absence pastvin zároveň přispívá k rozšiřování suchých oblastí.

  Přesto existují místa, kde se život vrací do původních kolejí. Nezisková a humanitárně se tvářící organizace Člověk v tísni se vrací na scénu a spustila další sbírku spojenou se hry na city. Rozhodla se bojovat s koronavirem v Africe a žádá naivní Čechy o peníze. Pokud máte pár ,,nevhodných‘‘ dotazů, které uveřejníte na jejich facebookových stránkách, budete pravděpodobně zablokováni. Je zvláštní, že Člověkovi v tísni dochází peníze, zvláště když primátor Hřib prozradil, že Praha věnuje 3mld. korun ročně na boj s ruskými dezinformacemi, na kterém se Člověk v tísni usilovně podílí svým působením při indoktrinaci našich dětí ve školách. Možná absence školní docházky v posledních třech měsících způsobila nemožnost vykazovat činnost a jidášské peníze nechodily s takovou pravidelností.

  Posledním poznatkem, kterým nás krmí především Top09 v souvislosti s končící koronavirovou krizí, je údajná chyba, že už dlouho nemáme euro. Naše inflace má být údajně největší v celé Evropě a hned za námi jsou další země o euro nestojící. Kde je pravda týkající se inflace, to je otázka, lhaní už bylo tolik, jisté však je, že eurozóna se potácí nad propastí a na její záchraně se mají velkou měrou podílet i země, které v ní nejsou. Takový plán mají Merkelová s Macronem. Nastává čas, kdy opozice bude tlačit na přijmutí eura, přestože je evidentní, že zemím jím platícím výrazně dochází dech. Naší inflaci moc nepomůže strategie – kdo chce být doma, nechť tam zůstane, čímž se vracíme k problémům z úvodu článku. Pokud je tedy k něčemu teď vhodná doba, pak je to k vypovězení poslušnosti Evropské komisi, zaměření se na vlastní samostatnost a sanaci důsledků předešlého podřizování se neskutečným hovadinám jdoucím k nám z Bruselu. Jenže to bychom museli mít politiky, kteří mají, jak se lidově říká, skutečné koule. Místo toho vyvěšuje Ministerstvo zahraničí duhovou vlajku symbolizující podporu LGBT komunity, kontroverzní Prymula si jde pro novou funkci. Schllerová rozjíždí další kolo buzerace podnikatelů pomocí kontrol finančních úřadů a Babiš levituje v politickém meziprostoru, který mu zaručí další vítězství ve volbách a přízeň Merkelové. Tak takto to fakt nikam nedotáhneme.

Autor: Jindřich Kulhavý Zdroj: www.inadhled.cz