Bezpečnost v Jeseníkách budou střežit policejní hlídky

Návštěvníci lyžařských areálů v Jeseníkách se od ledna 2020 setkají s policisty také na svazích. Jedná se o členy speciální pořádkové jednotky, kteří mají zkušenosti s pohybem na lyžích. S otevřením areálů totiž začal preventivní projekt Bezpečně na horách, finančně podpořený Moravskoslezským krajem.

Policejní hlídka


Uchazeče pomáhala vybírat horská služba, předpokladem bylo, aby dobře lyžovali a byli fyzicky zdatní. Hlídky budou dohlížet na lyžaře a snowboardisty, zda svým jednáním neohrožují ostatní, i na bezpečnost na sjezdových tratích. Touto preventivní činností chtějí zvýšit právní povědomí a také respektování pravidel FIS i předcházet majetkové trestné činnosti. S vybavení pro skialpinismus mohou zasahovat v odlehlých a hůře dostupných místech, například v chatových oblastech. Skútry a čtyřkolky s pásy umožní účast v náročných pátracích akcí. V případě potřeby tak pomohou členům Horské služby České republiky při hledání pohřešovaných.


Policejní hlídky doporučují řidičům, aby při plánovaném pobytu na horách nezapomínali na zimní výbavu svých automobilů, zimní pneumatiky a na určených úsecích také na sněhové řetězy. V zimních střediscích by měli parkovat na vyznačených místech, aby nedocházelo k zablokování komunikace a znesnadnění průjezdu ostatních účastníků silničního provozu či vozidel integrovaného záchranného systému.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *