Dostali jste pokutu, příkaz nebo výzvu k zaplacení?

Dostali jste pokutu, příkaz či výzvu k zaplacení, nebo Vás úřad zve na projednání přestupku. Možná víte a možná ani nevíte, co se stalo. Nejste si jistí svou situací. Nechcete problémy, nechcete konfrontaci. Splníte tedy to, co je na úředním papíře a máte pocit vítězství.

Ne? Zahlodal ve Vás alespoň malý červík pochybností a hledáte informace? Pak jste tady správně. Projděte si fórum, ty nejběžnější a stále se opakující případy jsou tu detailně a opakovaně rozebírány. Je zbytečné se vyptávat znovu a znovu. Výzva k úhradě určené částky, lístek za stěračem, výzva od úřadu. To se děje dnes a denně, nejste první, a bohužel ani poslední. Pokud v příspěvcích na fóru nenajdete jasnou odpověď a postup, ptejte se.

Bloková pokuta

V této souvislosti si pamatujte s policistou/strážníkem na ulici se nevybavujeme. Vůbec. Pozdrav je možný, ale ne nutný první krok. Jakékoliv další slovo je zbytečné. Předložte požadované doklady, proveďte požadované úkony. Nechejte policii dělat svou práci. Nic jim neříkejte, neodpovídejte na položené otázky, nic nevysvětlujte. Každé Vaše slovo otočí proti Vám. Lžou do očí, vymýšlejí si neexistující paragrafy. Vaše odpověď je správní řízení. Budou Vám to vymlouvat, budou Vás strašit výší a rozsahem toho, co se Vám může stát.
Pokud vyměknete – vyhráli. Blokovou pokutu nelze vzít zpět. A body dostanete tak jak říká zákon, policista Vám to „bez bodů, dát nemůže. Lžou.
Pokud nevyměknete, budou Vás strašit, nebo šikanovat.
Pokud vydržíte nátlak, fórum je plné rad a postupů a lidí ochotných poradit, případně pomoci….

Jestliže se Vás taková situace týká a hledáte informace projděte si toto fórum: https://www.30kmh.cz/index.php

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *