Tragická dopravní nehoda u Rýmařova.

Pozemní posádky Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje spolu s vrtulníkem LZS z Ostravy a LZS Olomouckého kraje, zasahovali dnes, v úterý 25. února, u vážné dopravní nehody na Bruntálsku. Před patnáctou hodinou došlo u Rýmařova k havárii osobního vozidla, které narazilo do stromu.

Ve vozidle cestovaly čtyři osoby – žena a tři děti.„Chlapec školního věku byl po nehodě v bezvědomí a došlo u něj k zástavě krevního oběhu. Záchranáři prováděli kardiopulmonální resuscitaci – nepřímou srdeční masáž a umělou plicní ventilaci, spolu s podáváním léků a dalšími opatřeními. Přes veškerou snahu týmů ZZS se nepodařilo dítě zachránit, podlehlo svým mnohočetným poraněním,” sdělil Lukáš Humpl, tiskový mluvčí ZZS MSK.

„Další dětští pacienti – dívka a chlapec, utrpěli vícečetná poranění, byli však při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je vrtulník LZS přepravil do ostravské Fakultní nemocnice. Šestatřicetiletá žena byla ošetřena s poraněním dolní končetiny a následně letecky přepravena do FN Olomouc,” sdělil dále Humpl.

Zdroj: STA Bruntálsko