Spolu to dáme. Web, kde můžete nabídnout osobní pomoc

omáháme si navzájem v Moravskoslezském kraji – Spolu to dáme. To je podtitul webové stránky, kterou zřídil Moravskoslezský kraj. Lidé tu mohou ode dneška nabízet a využívat dobrovolnickou pomoc.

Víme, že jste tady a že pomůžete ostatním. Nabídněte prosím svou pomoc těm, kteří to v současné chvíli nejvíce potřebují. Staňte se dobrovolníkem přes aplikaci, která propojí dobrovolníky s potřebnými. Svou pomoc můžete nabídnout na webu Moravskoslezského kraje spolu.msk.cz.

Registrovat se můžete zde:  https://spolu.msk.cz/

„Je to jakási ‚burza práce“ – pohlídám děti, nakoupím, uklidím, ušiju roušku. Prostě lidé budou jejím prostřednictvím nabízet a využívat potřebnou pomoc,“ upřesnil hejtman Ivo Vondrák. Na adrese: spolu.msk.cz se dobrovolníci zaregistrují, uvedou svoje kontaktní údaje a pak podle typu nabízené pomoci budou aplikací vedeni k dalšímu postupu. Kromě obsahu nabízené činnosti je možné zadat i místo, kde má být pomoc realizována. Potom už budou dobrovolníci kontaktováni samotnými žadateli o pomoc, kteří se rozhodnou nabídku využít. „Ukazuje se, že řada lidí v našem kraji je ochotná i v této složité době nabídnout své možnosti a pomáhat ostatním. Jsem za to velmi rád a děkuji,“ dodává náměstek hejtmana Jiří Navrátil. 

Zdroj: Polar.cz