Městu se podařilo zajistit ochranné prostředky pro občany

Město Rýmařov obdrželo při distribuci ochranného materiálu z Moravskoslezského kraje textilní roušky a desinfekci. Krizový štáb města rozhodl, že roušky obdrží všichni senioři v rýmařovských domovech s pečovatelskou službou na Lidické ulici, na třídě Hrdinů a na Revoluční ulici a všichni senioři starší osmdesáti let v Rýmařově a jeho místních částech.

Distribuce budou provádět pracovnice odboru sociálních věcí, strážníci městské policie a předsedové osadních výborů. Ke každé roušce obdrží senior leták s aktuálními informacemi o pomoci města. Část roušek bude předána pacientům Podhorské nemocnice a.s., kterým končí pobyt ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče a vracejí se domů. Z důvodu zabezpečení plynulého zásobování obyvatel města základními potravinami byla část roušek předána Rýmařovské pekárně a pracovnicím prodejen s potravinami. Město Rýmařov zprostředkovalo předání roušek i obcím v rámci ORP Rýmařov.

Část roušek obdrželo město ve formě materiálu. Na jejich ušití se nyní vedení města domlouvá s místními firmami. Roušky pak budou určeny seniorům nad sedmdesát let, kteří si mohou o roušku zavolat na telefonní číslo 773 784 466. Rouška jim pak bude doručena na jejich adresu.

Kromě rozdělení roušek rozhodl krizový štáb i o předání desinfekce. Jedná se o velkoobjemová balení po 5 l. Desinfekci využije pro svou potřebu městský úřad, a dále bude distribuována Rýmařovské pekárně, školní jídelně ZŠ Rýmařov a obcím v rámci ORP Rýmařov.

Ing. Lenka Vavřičková, místostarostka