Požár lesa! U Razové na Bruntálsku zasahovalo 14 jednotek hasičů a vrtulník

RAZOVÁ (FOTO) | Čtrnáct jednotek hasičů zasahovalo ve středu 22. dubna 2020 odpoledne až do noci u požáru lesa u obce Razová na Bruntálsku. Hořelo téměř na sedmi hektarech, požár se obešel bez zranění. Předběžná škoda byla odhadnuta na půl milionu korun, příčina jeho vzniku je v šetření. S hašením v náročném terénu a za silného větru pomáhal policejní vrtulník.

Operační středisko hasičů bylo o požáru vzrostlého smrkového lesa i části po těžbě, způsobené kůrovcem, ve středu po 16. hodině. Do Razové vyjely tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Bruntál, Krnov a Rýmařov, společně s nimi jedenáct jednotek dobrovolných hasičů – Krnov, Bruntál, Leskovec nad Moravicí, Horní Benešov, Lomnice, Břidličná, Brumovice, Dvorce, Světlá Hora, Litultovice a Milotice nad Opavou.

„Policejní vrtulník shodil na hořící les ve spolupráci s hasiči čtrnáctkrát vodu z bambi vaku, který nesl v podvěsu,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

„Hasiči dostali oheň pod kontrolu za tři a půl hodiny, dohašování jim zabralo další tři hodiny. Do čtvrtečního rána kontrolovaly požářiště dvě jednotky dobrovolných hasičů – Milotice nad Opavou a Horní Benešov,“ uzavřel mluvčí Kůdela.

Zdroj: STA Bruntálsko