Turnaj LORD CUP se blíží

Na závěr letošní atypické fotbalové sezóny pořádá v neděli 28. června fotbalový oddíl SK Jiskra Rýmařov již 21. ročník fotbalového turnaje mládeže nesoucí název LORD CUP.

Letošní ročník turnaje se oproti minulým ročníkům díky hygienyckým opatřením trochu změní a nebude dvoudenní, ale proběhne pouze v neděli 28.června a bude určen pouze pro kategorii U13, což jsou hráči narození ročníku 2007 a mladší. Pořadatelům se podařilo i v letošním roce zajistit kvalitní obsazení a splnit tak předsevzetí udržení vysoké fotbalové úrovně tohoto tradičního turnaje. V letošním roce bude o poháry pro nejlepší týmy zápolit celkem 12 mužstev. Bohužel v letošním roce nemůžeme přivítat své italské kamarády z partnerského města Arco, kteří se na turnaj těšily a ani tradiční slovenská či polská mužstva. Na trávník tak vyběhnou pouze tuzemská mužstva. Moravskoslezský kraj bude reprezentovat domácí Jiskra, KMS Juventus Bruntál, FK Těrlicko, ŠSK Bílovec a TJ Velká Polom. Z olomouckého kraje přijedou kluci z Přerova či vítězové posledních dvou ročníků FK Jeseník. Pardubický kraj bude reprezentovat Agria Choceň a hned dvě mužstva postaví mužstvo z Hlinska. Nejdelší trasu k nám absolvují hráči klubu Slavia Radonice, kteří k nám přijedou ze středočeského kraje.

Turnaj LORD CUP se blíží

Mužstva budou nalosována do dvou skupin, ze kterých dle umístění vzniknou další skupiny o konečné umístění. Maratón 48 zápasů začne v neděli od 9.00 hodin a skončí kolem 17.00 hodin slavnostním vyhlášením. Tento turnaj je pořádán pod záštitou města Rýmařov a už neodmyslitelně patří k jeho tradicím. Účast na turnaji přislíbil stejně jak v minulém roce i bývalý reprezentan ČR Zdeněk Pospěch a také naše odchovankyně Kateřina Furiková, současná hráčka 1.FC Slovácko a reprezentantka WU19.

Jak uvedl jeden z koordinátorů turnaje a zároveň okresní Grassroot trenér mládeže Kamil Furik: „Cílem pořádání této již tradiční akce je poukázat na krásu kopané v podání těch nejmladších a vidět jejich bezprostřední radost ze hry, radost z vyhraného zápasu, vstřelené branky či dobré přihrávky, a to je odměnou pro všechny lidi spojené s tímto turnajem. Bohužel letošní ročník bude vyjímečný nejenom tím, že bude pouze jednodenní, ale i tím, že po 20 letech bude poprvé na turnaji chybět pan František Pohanka, který nevynechal ani jeden z předcházejícíh ročníků.“

Podrobnosti o turnaji či bohatou fotogalerii z předešlých ročníků můžete najít na oficiálních webových stránkách klubu www.jiskrarymarov.com. Pořadatelé srdečně zvou všechny příznivce.

Zdroj: https://www.jiskrarymarov.com/ Autor: SK Jiskra Rýmařov, z.s.