Krnovský plachtař je mistrem republiky

 Nejlepším výsledkem krnovského plachtaře v novodobé historii tohoto sportu v našem městě skončilo 7. srpna na letišti v Táboře třináctidenní Mistrovství České republiky v bezmotorovém létání. Ondřej Bordovský, který soutěžil v kategorii CLUB s kluzákem typu Standard Cirrus, nechal všechny své soupeře za sebou a stal se mistrem republiky pro rok 2020.

„Ondra z celkem devíti disciplín čtyři vyhrál a celkově vylétal první místo. O obtížnosti závodů a vyrovnanosti pilotní úrovně svědčí to, že po první polovině soutěže byl průběžně na pátém místě se ztrátou pouhých 17 bodů na třetí místo. V závěru mistrovství se odlétly tři disciplíny, dvě z nich vyhrál. Díky tomuto skvělému finále získal Ondra zlatou medaili. Ale rozhodnuto bylo až v pátek večer po příletu posledního soutěžícího z poslední disciplíny. Zisk titulu je nejlepším výsledkem krnovského plachtaře v novodobé historii. Děkujeme Ondrovi za skvělou reprezentaci jak klubu, tak města Krnova,“ uvedl Tomáš Gufík z Aeroklubu Krnov.

Celkem se na jihu Čech závodů účastnilo 68 pilotů z Česka a zahraničí. Soutěžili ve třech kategoriích, CLUB, Kombi 15M a Kombi Open. Hlavním cílem šampionátu bylo porovnání výkonů nejlepších českých pilotů, určení mistrů a mistryň v jednotlivých třídách a také nominace pilotů do mezinárodních soutěží. Zároveň byl závod také předzávodem Mistrovství světa juniorů, které se v Táboře uskuteční v roce 2022.

Zdroj: MěÚ Krnov