V poháru MOL CUP končíme

Ve středu se mělo odehrát utkání 1.kola domácího poháru mezi Jiskrou a účastníkem 2.ligy mužstvem 1.SK Prostějov. Bohužel se toto utkání neuskuteční, neboť Jiskra z poháru odstoupila a Prostějov tak postupuje do 2.kola bez boje.

V polovině července byl rozlosován domácí pohár a všichni fanoušci a hráči včetně trenéra Milana Furika si přáli v prvním kole MOL cupu druholigového soupeře. Jeho přání se mu vyplnilo. Jiskra v domácím duelu měla narazit na 1.SK Prostějov. Jenomže nyní nastaly komplikace. FAČR totiž vydal nové pravidla proti šíření nemoci covid-19, které říkají že členský klub, jehož družstvo má sehrát pohárové fotbalové utkání s družstvem profesionálních soutěží, je za účelem zvýšené ochrany profesionálních hráčů povinen předložit delegátovi utkání výsledky testů na nemoc COVID-19, provedený u utkání s družstvem II.ligy nejvýše jeden měsíc před utkáním, a to u všech hráčů a dalších osob uvedených v zápise o utkání.

Vedení našeho klubu vzhledem k těmto okolnostem se tak rozhodlo z poháru odstoupit, což soutěžní řád bez udělení sankcí povoluje.

„Není to vůbec příjemné. Chtěli jsme pozvat sponzory, udělat atraktivní zápas pro fanoušky a zavzpomínat třeba na pohárové tažení před 5 lety, když jsme zde v nádherné atmosféře vyřadili Baník Ostrava. Takhle to teď všechno bohužel padá. Není to dobré,“ povzdechl si trenér Milan Furik a pokračoval: „V průměru se pohybuje cena jednoho testu okolo dvou tisíc korun. Podrobit se mu musí všichni, kteří budou uvedeni v zápise o utkání. Nejde tedy o levnou záležitost a byl by to tak nečekaný finanční zásah do nastaveného rozpočtu klubu. Soustředíme se tak teď pouze na mistrovskou část a doufejme že za rok už tato omezení platit nebudou.“

Zdroj: https://www.jiskrarymarov.com/