Média stupňují hysterii strachu, opět šíří poplašné zprávy

Titulek z dnešní iDnes: V Česku covidu podlehlo 19 lidí za jeden den, nejvíce od začátku pandemie. Ó, hrůzo hrůz. Ale jak je u prolhanců zvykem, titulek hnusně lže. Musíte se článkem prokousat, až někde v polovině je věta

Ministerstvo upozorňuje, že statistika zahrnuje úmrtí všech lidí, kteří byli pozitivně testováni na covid-19 bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí.  

Takže ne „covidu podlehlo 19 lidí“, ale u 19 mrtvých (z jakékoliv příčiny) byl zjištěn virus. Třeba to byli lidi, kteří se usouložili k smrti, ale měli tu smůlu, že u nich posmrtně zjistili virus. Když ještě vezmeme v úvahu, že podle NY Times až 90 % testů je chybně vyhodnoceno, co nám zbude? A když dále ten zbyteček protáhneme daty z CDC, která ukazují, že na covid zemřelo jen 6 % z 160 tisíc, zbude ještě něco?

Je 19 mrtvých hodně? Jak se to vezme.

V ČR zemřelo v roce 2018 za celý rok 112920 lidí. To je 309 lidí každý den. Z toho na srdce zemřelo denně 100 lidí. Byly nějaké titulky v novinách o 100 mrtvých denně? Ne. Na rakovinu zemřelo denně 76 lidí. Na cévní nemoci 22, na cukrovku 19. Atd. atd. A to přitom jde o úmrtí, která byla prokazatelně způsobena nemocemi, ne o úmrtí na cokoliv jako v případě výše uvedené statistiky covidu.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ceska-republika-koronavir…

Autor: Vladimír Stwora Zdroj: http://www.zvedavec.org/