Rusko zvítězilo: The Lancet zveřejnil výsledky testů ruské vakcíny proti COVID-19

Výsledky první a druhé fáze pokusů s ruskou vakcínou proti koronaviru byly publikovány v jednom z autoritativních lékařských časopisů The Lancet. Dříve publikaci oznámilo výzkumné středisko Gamaleja, kde byla vyvinuta vakcína „Sputnik V“.

Zatímco některé uražené politické kruhy namísto toho, aby se pustily do spolupráce, zpochybňují úspěchy ruské vědy, ruská vakcína nenechala kámen na kameni na pochybnostech dotčených skeptiků. 

Autoritativní mezinárodní vědecký časopis The Lancet zveřejnil výsledky dvou fází klinických studií vakcíny „Sputnik-V“ na COVID-19.

Vydání výsledků v časopisu je způsobeno skutečností, že v současné době řada zemí již oznámila, že jejich vývoj spolu s ruským vakcinačním centrem Gamaleja také prošel dvěma fázemi testování, což vědecké komunitě umožnilo zahájit srovnávací analýzu různých léků.

Plné znění první publikace je zde .

„Vědecká publikace v The Lancet dokazuje vysokou bezpečnost a účinnost ruské vakcíny a také poskytuje podrobné údaje o výsledcích klinických hodnocení,“ – cituje Interfax společné prohlášení Centra Gamaleja a Ruského fondu přímých investic (RDIF).

Zpráva ze studie zejména uvádí, že během prvních dvou fází testování se u sto procent očkovaných lidí vyvinula stabilní imunitní odpověď. 

Hladina protilátek proti koronaviru u očkovaných byla téměř jeden a půlkrát vyšší než u těch, kteří měli COVID-19. U účastníků studie nebyly zjištěny žádné závažné nežádoucí účinky.

Ředitel Výzkumného centra Gamaleja akademik Alexandr Gintsburg uvedl, že publikace v The Lancet byla připravena v souladu se všemi mezinárodními pravidly a byla hodnocena pěti nezávislými recenzenty. 

Ústav považuje redakční komentáře k článku za korektní a vyvážené.

Akademik vysvětlil, proč nebyly výsledky výzkumu zveřejněny dříve.

„Podle ruských předpisů je publikace po registraci daného preparátu obvykle etická záležitost,“ vysvětlil Ginzburg. „Z jednoduchého důvodu je předběžné zveřejnění považováno za možný tlak z pohledu těch odborníků, kteří přímo rozhodují o možnosti registrace tohoto preparátu“.

Pokud jde o samotnou vakcínu, podle Ginzburga je schopna chránit lidské tělo před jakoukoli dávkou viru.

„Imunitní odpověď, která je v současné době zaznamenána u dobrovolníků pod vlivem této vakcíny, je dostatečná k potlačení jakékoli infekční dávky COVID-19, kterou si lze jen představit,“ – cituje akademika TASS.

V RDIF mezitím nazvali článek o výsledcích testu jako odpověď skeptikům, kteří pochybovali o vakcíně.

Podle jeho slov bude tato vědecká publikace i nadále vydávat články o ruské vakcíně. Po dokončení se v ní objeví zejména výsledky třetí fáze testování.

Dmitriev dodal, že Saúdská Arábie je připravena zapojit se do testů vakcíny „Sputnik V“ v září.

Zástupce ředitele výzkumného střediska Gamaleja pro výzkum Denis Logunov v televizním kanálu „Россия 24“ dříve uvedl, že právě začala třetí fáze klinických studií, vakcína byla zaslána do několika center, kde bude probíhat výzkum. Odborníci budou monitorovat dobrovolníky účastnící se testů po dobu jednoho a půl roku.

——————-

Přišla reakce Západu:

Daily Mail: Ruská vakcína může opravdu fungovat (mimochodem, tato publikace je vůči Rusku extrémně negativní)

Bloomberg: Ruská vakcína vykazuje dobré výsledky

CNBC: Ruská vakcína nemá žádné závažné vedlejší účinky a poskytuje protilátky proti koronaviru (pokud by šlo o západní společnost, její akcie by nyní vyletěly desetinásobně))

Reuters: The Lancet zveřejnil výsledky testování ruské vakcíny

CNN: Byly zveřejněny výsledky testování ruské vakcíny (tito američtí rusofobové budou odolávat do konce a dobrého slova neřeknou, ale přejít tuto zprávu mlčením nemohli))

U.S.News: Ruská vakcína funguje

——————–

Na doplnění to pravděpodobně stačilo, vlna prošla všemi západními i nezápadními médii.

Ale nemohu pominout ZeroHedge:

ZeroHedge: Ruská vakcína funguje, co řekne Dr. Scott Gottlieb?

P.S.:

Nastane další humbuk, protože už je řada těch, kteří si přejí vakcínu obdržet.

Tento měsíc to plánovaly minimálně Turecko, Saúdská Arábie, Bělorusko, Írán. V následujících měsících je evidováno ještě více uchazečů.

Zatímco na Západě se vaří mozky, jiné země se obracejí k Rusku. Navíc všichni vědí, že Západ na rozdíl od Rusů vakcínu nedá jen tak nebo za kopějku.

No a ještě jednu novinku dnešního dne:

Ministerstvo obrany Ruské federace uspořádalo prezentaci ruské vakcíny proti infekci koronaviru pro vedoucí obranných oddělení zemí SNS, CSTO a SCO, a také Srbskou republiku. 

O tom informovala tisková služba vojenského oddělení v pátek 4. září.

Mimochodem, ministr obrany RF Sergej Šojgu je již očkován.

——–

První dávky vakcíny půjdou na export příští týden (pokud se nemýlím).

Plány jsou obecně grandiózní – Rusko zachrání celý svět:)

Alespoň země mimo zlatou miliardu. Lidé ze Západu se svými vládami by raději umřeli, než by souhlasili s přijetím pomoci od Ruska.

Západní Pharma bude Rusko nenávidět až do konce dnů, zejména proto, že Rusové se svého času stejným způsobem poprali s ebolou a také dali na trh vakcínu. Je to tak, mnozí na to zapomněli a na Západě se snažili nereagovat a hlavně ignorovat, navzdory ruské prezentaci v OSN.

—————

Celý svět brzy začne znovu hovořit o ruském satelitu – vakcíně „Sputnik V“.

Možná, že symbol „V“ není římská pětka, ale Victoria – symbol vítězství? 

A vakcína není „Sputnik Pět“, ale „Sputnik + symbol Vítězství“. 

Možná právě to Rusové „naznačili“.

https://bit.ly/2F1X8kN