Tři sestry z Krnova ve finále prestižní ankety

V krnovském klubu Kofola je na 23. října naplánovaný zcela vyprodaný koncert kapely Tři sestry. Úplně jiný okruh fanoušků mají tři sestry z Krnova, které se 25. září v Ostravě zúčastní finále šestého ročníku ankety Moravskoslezská sestra. Do finále se dostaly tři sestry krnovské nemocnice.

Ilustrační foto. Práce zdravotních sester.

O tom, zda zvítězí v některé z pěti soutěžních kategorií, rozhodne odborná porota. Veřejnost může hlasovat na webových stránkách: sestra.msk.cz a určit, která z finalistek získá šerpu Sestra veřejnosti. Náměstkyně pro ošetřovatelskou péči krnovské nemocnice Šárka Tavandzi nominovala do soutěže dvě vrchní sestry a jednu porodní asistentku.

„Do kategorie ambulantní a domácí péče jsem nominovala vrchní sestru centrálního urgentního příjmu Janu Strniskovou. V nemocnici pracuje celý život. Stála u zrodu urgentního příjmu, řídí několik odborných ambulancí. Příkladně se stará o pacienty. Letos byla mojí pravou rukou v období pandemie COVID-19, kdy pomáhala s organizací práce, stavěním služeb, skladováním a rozdělováním ochranných pomůcek. Jako první z nemocnice vyjížděla provádět stěry k nemocným. Jany si vážím jako kolegyně i jako člověka. Ocenění si dle mého názoru skutečně zaslouží,“ uvedla Šárka Tavandzi.

Do kategorie Ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči byla nominována vrchní sestra neurologického oddělení Libuše Vidličková. „Libuška má skvělý tým sester, ošetřovatelů a sanitářů. Na oddělení na každého dýchne lidskost a pohoda. Právě Libuška byla u vzniku neurologické jednotky intenzivní péče. Pomáhala s rozjezdem iktového centra, které se specializuje na léčbu pacientů s cévními mozkovými příhodami. Libuška je členkou Rady kvality v naší nemocnici, pomáhá s akreditačními přípravami, organizuje semináře, konference. V období pandemie COVID-19 se podílela na vzniku nemocniční triáže,“ vyzdvihla kvality kolegyně Šárka Tavandzi.

V kategorii porodní asistentka má šanci na úspěch Šárka Janáčová. „Šárka je pro svoji profesionalitu a lidskost vyhledávána maminkami z celého kraje, které touží přivést dítě na svět pod jejím dohledem. Podpora přirozeného porodu je pro ni celoživotním krédem. Je trpělivá a empatická. Byla jednou z prvních porodních asistentek v celé zemi, která prosazovala podporu rané vazby po porodu mezi matkou a dítětem, takzvaný bonding. A to i u císařského řezu. Zároveň se stala první soukromou porodní asistentkou v našem kraji a o její služby je zájem. Do svého týmu by ji chtěla většina porodnic v Česku, ale Šárka zůstává věrná Krnovu,“ uvedla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Šárka Tavandzi.

Autor: František Kuba

Zdroj: https://bruntalsky.denik.cz/