V Malé Morávce vzplanulo zařízení u budovy restaurace, zjišťuje se příčina požáru!

V polovině tohoto týdne večer vzplanulo zařízení u budovy jedné restaurace v Malé Morávce na Rýmařovsku. Policisté a hasiči vyšetřují, jak k události došlo. Veřejnost žádají o pomoc.

Foto: ilustrační – HZS MSK

Policisté z Obvodního oddělení v Rýmařově v této chvíli v úzké spolupráci s hasiči Hasičského záchranného sboru v Bruntále prošetřují a prověřují požár u budovy jednoho pohostinství v obci Malá Morávka na Rýmařovsku.

„Z dosud přesně nezjištěných příčin došlo chvíli po devatenácté hodině podvečerní 6. ledna 2021 s největší pravděpodobností nejprve k zahoření odpadkového koše před budovou, který následně vzplanul a poté se od něj oheň rozšířil na stan kovové konstrukce pokrytý plachtou,“ informoval mluvčí bruntálské policie René Černohorský.

Vzniklý požár poškodil nátěr štítu restaurace a poškozenými fyzickými i právnickými osobami byla celková hmotná škoda na majetku vyčíslena na finanční částku ve výši nejméně 70 tisíc korun.

„Jakékoli informace, které by vedly ke zjištění příčiny způsobeného požáru, lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158,“ vyzval širokou veřejnost policejní mluvčí Černohorský.