Apartheid! Oddělení „nečistých“, ze kterých „čistí“ mají strach. Lékař Pollert bez servítků ke covid pasům

Lékař a sportovec Lukáš Pollert se s tím zase jednou nepáral. „Vláda je slabá, nemotorná a má špatné rádce,“ vypálil. Jedním dechem však dodal, že lidé už zase začínají žít, i navzdory tomu, co doporučuje vláda.

Apartheid! Oddělení „nečistých“, ze kterých „čistí“ mají strach. Lékař Pollert bez servítků ke covid pasům

Lukáš Pollert patří mezi nejviditelnější odpůrce protikoronavirových opatření vlády. Má za to, že kabinet Andreje Babiše pracuje se špatnými rádci.

„Vláda je slabá, nemotorná a má špatné rádce,“ napsal Pollert.

Lukáš Pollert promlouvá

Podle všeho by byl raději, kdyby vláda naslouchala lidem, jako je biochemik Zdeněk Hostomský, který se důrazně staví proti nošení respirátorů venku a volá po co nejrychlejším návratu všech žáků a studentů do škol.

Hostomskému se zdá, že vláda Andreje Babiše se nechce vzdát moci, kterou si s pandemií vzala do rukou, a jen salámovou metodou lidem uvolňuje kousíčky svobody.

„Já si myslím, že naše vláda je strašně opatrná a dělá to tím totalitárním způsobem. Teď vám trošičku přidáme, školy otevřeme, ale jenom půlku. Mně to trochu připomíná ten minulý režim, kdy prostě to bylo všechno špatně, ale režim si řekl: ‚Přijdou Velikonoce, tak vám dáme nějaké banány.‘ A teď všichni řekli: ‚Ta naše vláda je tak hodná,‘ “ kroutil hlavou Hostomský.

A Pollert nechápe, jak je možné, že to vládě tak dlouho procházelo.

„Dosud jsem nepochopil, proč jsme se nechali tak vystrašit a podlehli zkáze plošných opatření. Opakuje se stále stejná chyba. Naštěstí si už stále více lidí toto nedorozumění uvědomuje, nečeká na jakési ‚povolení‘ žít a zajetí strachem prolamují spontánně,“ napsal Pollert.

Lukáš Pollert promlouvá

S odvoláním na text exministryně spravedlnosti Daniely Kovářové konstatoval, že je jen na lidech, jak budou žít.

Ještě před rokem to přitom vypadalo, že se lidé na svobodě moc omezovat nedají.

„Možná budou už brzy zavedeny digitální průkazy, které dokumentují stav našeho očkování nebo imunity, průkazy, na jejichž základě bude zřízen nový apartheid. Byl by to apartheid, který odfiltruje ty nečisté, z nichž má ‚čistý‘ strach,“ citoval Pollert slova, která před rokem zněla mnohem méně pravděpodobněji než dnes.

Lukáš Pollert promlouvá

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/