Jiskra v poháru končí. Uničovu podlehla 2:4

Fotbalisté SK Jiskra Rýmařov v sobotu zahájili nový soutěžní ročník 2021/22. V předkole MOL Cupu hostili SK Uničov. Především kvůli chybám a nepřesnostem dovolili Hanákům čtyřikrát skórovat, a po prohře 2:4 se s pohárovou soutěží loučí.

Domácí začali zápas aktivně. Již v 1. minutě se na výpad středem pole vydal Pavel Kučera. Napřáhl ke střele, ale jeho pokus brankář Uvízl lapil. Velká šance hostů přišla v 19. minutě, kdy se šestnáctkou Jiskry probil Ambrozek, který pohotově vypálil. Jeho střelu dokázal Kameník v brance Jiskry vyrazit, stejně jako o dvě minuty později volej Krče ze druhé strany. Sudí však při druhé šanci mávli ofsajd.

Ve 25. minutě málem potrestal Pavel Jeřábek chybu gólmana Uničova, který zaváhal při rozehrávce. Jeřábek ale v rozhodující chvíli nedokázal Uvízla připravit o míč. Po půlhodině hry propadla Jiskra při bránění a na Kameníka se hnal osamocený Kamas, kterého Kučera jen marně stíhal. Kamasovu střelu však i tentokrát dokázal Kameník lapit.

Nadějná příležitost Jiskry přišla ve 33. minutě, kdy Jiří Furik poslal před bránu ostrý centr, k němuž se však před nabíhajícími Navrátilem a Jeřábkem dostal dříve obránce Uničova, který srazil na roh. Ve 35. minutě šli Hanáci do vedení. Lacinou ztrátu míče ve středu pole dokázali potrestat Komenda s Krčem. Prvně jmenovaný přihrával z pravé strany a Aleš Krč dopravil míč za záda Kameníka.

MOL Cup: Jiskra vs. SK Uničov

Inkasovaný gól hráči Jiskry viditelně otřásl. Uničov se tak stále více dostával do šancí. Ve 41. minutě zkoušel Kameníka překvapit střelou z voleje Koutek, ale trefil boční síť. Minutu na to dostala příležitost Jiskra do přestávky srovnat. K přímému kopu se postavil Konečný, který ale trefil jen uničovskou zeď.

Do druhé půle vstoupili aktivněji Hanáci, kteří měli za cíl vstřelit druhou, uklidňující branku. Při jednom z útoků došlo ke střetu Koutka s brankářem Kameníkem. Domácí gólman nebyl po tomto střetu schopen pokračovat ve hře a do brány musel náhradník Baroš. V 58. minutě Uničov rozebral přihrávkami na jeden dotek obranu Jiskry a míč dostal do sítě Tomáš Komenda.

Hráči Jiskry však nic nezabalili. V 61. sice pokazili roh, stejně tak se i gólman Uvízl ukvapil při rozehrávce. K míči se dostal Jan Kolísek, který zakončil pohotově ze střední vzdálenosti. Uvízl musel jeho ránu vyškrábnout na roh. Kolísek byl ústřední postavou i při rohovém kopu ze 63. minuty, kdy si šikovně vyskočil na centr a snížil na rozdíl jediného gólu.

Jiskra se v následujících minutách tlačila do útoku, srovnat krok se jí však nepodařilo. Naopak v 74. minutě fauloval David Hleba v šestnáctce střídajícího Martina Vybírala, načež sudí ukázal na pokutový kop. Ten  proměnil Ambrozek a už to bylo opět o dva góly.

Jakékoliv naděje na srovnání vzaly za své v 79. minutě, kdy po dalším zaváhání v obraně Jiskry dopravil míč do sítě Svoboda. V 87. minutě se pak za obranou Uničova vehnal do útoku Pavel Jeřábek, který tváří v tvář nedal Uvízlovi šanci a zkorigoval alespoň na konečných 2:4.

Jiskra Rýmařov tak v letošním ročníku MOL Cupu končí již v předkole. Příští týden čeká svěřence trenéra Milana Furika generálka na nový divizní ročník. V sobotu 31. července se od 16:30 představí opět doma, když v přátelském utkání budou hostit Tatran Všechovice.

SK Jiskra Rýmařov – SK Uničov                2:4 (0:1)

Branky: 63. Kolísek, 87. Jeřábek – 35. Krč, 58. Komenda, 74. Ambrozek (pen.), 79. Svoboda

Rozhodčí: Tomáš Ehrenberger – Pavel Pospíšil, Petr Brázdil

ŽK: Procházka, Kolísek, Konečný – Ambrozek, Svoboda, Koutek

Jiskra Rýmařov: Kameník (51. Baroš) – Kučera, K. Kocúr, Kolísek, Hleba (79. D. Furik) – M. Furik, J. Furik, Konečný, Procházka – Jeřábek, Navrátil (83. J. Kocúr). Trenér Milan Furik.

Uničov: Uvízl – Koutek, Koutný, Straňák, Můčka – Svoboda (82. Diblík), Bača, Ambrozek (79. Dittmer) – Kamas (79. M. Vybíral), Komenda, Krč. Trenér: Dušan Žmolík.

Zdroj: https://www.jiskrarymarov.com/