O prázdninách začne rekonstrukce mostu u mototechny

Od 7. července 2021 až do 31. října 2021 bude probíhat úplná rekonstrukce mostu přes Podolský potok na Revoluční ulici u mototechny.

Komunikace bude proto zcela uzavřena a byly naplánovány následující objízdné trasy:

Chodci budou moci přecházet po provizorní lávce vedle rekonstruovaného mostu – ta bude bezpečně přístupná z parkoviště na Žižkově ulici a z ulice U Potoka. V blízkosti stavby lze použít také lávky u Sagapa (bývalá školka Revoluční 24) nebo u Rýmařovanky.

Vozidla do 7,5 t včetně autobusů a vozidel integrovaného záchranného systému budou most objíždět ulici Revoluční – tř. Hrdinů – Nádražní – Žižkova – U Potoka – 8. května – Revoluční. Objízdná trasa je dlouhá cca 1,5 km.

Vozidla nad 7,5 t mají stanovenou trasu přes Albrechtice u Rýmařova, Vajglov a Břidličnou, celková délka objížďky je 19 km.

Omezení se dotkne autobusové dopravy nejen objízdnou trasou, ale i přemístěním autobusové zastávky Rýmařov, 8.května, křižovatka v obou směrech na křižovatku ulice U Potoka před RD č. 26 – jde hlavně o spoje do Bruntálu přes Břidličnou.

Presun zastavky

Všechny komunikace v okolí stavby, především se jedná o Bartákovu ulici, budou s opatrností po celou dobu stavby obousměrně průjezdné.

Investorem této stavby je Správa silnic Moravskoslezského kraje, zhotovitelem je společnost IDS-inženýrské a dopravní stavby Olomouc a.s.

Situace stavby 

Objížďka – vozidla do 7,5 t 

Objížďka – vozidla nad 7,5 t 

Přemístění zastávky

Uzavirka 01
Uzavirka 02
Uzavirka 03