Konspirace neexistuje !

Dovolím si takové malé mudrování o tom, jak je možné držet obyčejný lid v nevědomí. Co drží prostého občana planety země v jeho komfortní zóně? Pocit že se o něj někdo stará, že na něj někdo myslí. Ať už je to rodina, bůh, nebo stát.

Hodný stát, hodné politiky, hodné instituce, hodná média a hodné korporace a ti všichni pracují dnem i nocí, aby se občan měl dobře. Byl zdravý, bohatý a šťastný.

Protože, :

  • Politici – sice kradou, ale určitě by si nedovolili záměrně jejich voliči škodit, brát svobody, majetek a životy (to by se přeci vědělo*).
  • Média – sice někdy plácají kraviny, ale jsou nezávislá a určitě se nedají koupit a tok jimi sdělovaných informací řídit (to by se přeci vědělo*). Navíc je jich hodně a navzájem si konkurují, takže kdyby jedny pracovaly se zlým úmyslem, ty ostatní by si toho všimly, řekly nám to a vytlačily je z trhu.
  • Korporace – chtějí přeci jen vydělat, ale rozhodně nevedou žádnou politickou agendu a nemají cíle, které by kolidovaly s našim blahem, zdravím a svobodami (to by se přeci vědělo*). Navíc je jich spousty, navzájem si konkurují, takže by si to ani nemohly dovolit.
  • Instituce – jsou námi placené a proto nám slouží, musí dodržovat zákony psané politiky a ti jsou námi voleni, proto se nemůže stát, že budou vymáhat cokoli, co by nám, obyčejným lidem mělo nějak uškodit (to by se přeci vědělo*). Koneckonců dělají jen svou práci.

Řadový občan planety země má určitou představu, kdo je bohatý člověk. Ještě pochopí, že se člověk nějak vypracuje a místo jednoho domu má dva, nebo továrnu, nebo dvě a k tomu letadlo, jachtu, deset modelek a kopec koksu. Že takový člověk má jiné možnosti. Ale už si z úrovně svého spotřebního koše hůř představí, že někdo může mít třeba banku, třeba centrální a že ji podědil po svém prapradědečkovi. A že skrze tu banku může nepřímo vlastnit třeba ty média, politiky, korporace a instituce a vlastně i celý stát, nebo několik států. No a takový člověk si hledá kamarády mezi podobnými dobrými lidmi. A ti dobří lidé spolu mluví. Mluví, baví se a přemýšlejí. Ale hlavně spolupracují. Na čem? No třeba jak si urvat další a další kousek hřiště s názvem “Svět“. Až se stane, že už vlastně všechny kousky přímo i nepřímo mají. Co potom? Co takhle změnit pravidla na hřišti? A potřebujeme vůbec tolik diváků? Vždyť je jich zbytečně moc. Jen nám dělají problémy, křičí, pořád někam chodí, hážou nám bordel na trávník a půlka z nich je tlustá, blbá a pohledu nelibá. Co kdybychom se větší části z nich zbavili? Budeme mít klid na hru a prostředí bude komornější. Jo, to je ono. Akorát se to nepovede hned, ovšem my jsme se bavili dost dlouho a nejsme blbí. Když se to vhodně naplánuje…. A šup – máme tu začátek roku 2020. Ani to nebolelo.

*leccos se ví, ale to jsou ty konspirace

Autor: Drewid

Zdroj: https://dfens-cz.com/