Vylepšená vlna: Seveřané z Bruntálu vyhráli tendr na armádní ponožky

Bruntál je mezi evropskými výrobci ponožek významný hráč. „Vyrábíme každoročně milion párů. V České republice asi nikdo nevyrobí víc ponožek než my. Pokud nejsme číslo jedna, tak jsme dvojka,“ představil bruntálskou firmu Northman outdoor její zakladatel a jednatel Jan Jendřejek.

Ministerstvo obrany uzavřelo rámcovou smlouvu, díky které se bruntálská firma Northman stala výhradním dodavatelem armádních ponožek. Armáda bude z Bruntálu odebírat ponožky sportovní, letní, zimní i termo zimní. | Foto: Deník/František Kuba
Nedávno ponožkoví Seveřené – Northmani – v Bruntálu bouchli šampaňské. Ministerstvo obrany uzavřelo rámcovou smlouvu, díky které se firma Northman na čtyři roky stane výhradním dodavatelem armádních ponožek. Tato zakázka pro české vojáky může dosáhnout objemu až 35 milionů korun. Služební ponožky z Bruntálu mají dobré reference.

V minulosti Northman realizoval zakázky pro českou i německou armádu, pro strážníky městské policie i pro Policii ČR. Tyto zakázky pro muže v uniformách jsou pro Northman důležité, ale jeho hlavní specializací zůstávají komfortní ponožky pro sport a pobyt v přírodě. Umí vyrobit také ponožky navržené pro sedavá zaměstnání nebo pro dlouhé stání, které svou konstrukcí stimulují krevní oběh.

Armáda bude z Bruntálu odebírat čtyři druhy ponožek. Sportovní, letní, zimní i termo zimní.


Zdroj: https://bruntalsky.denik.cz