Televize Nova koupila anketu Český slavík

FILIP ROŽÁNEK

Anketa Český slavíkAutor: TV Nova

Tradiční hudební anketa Český slavík bude mít nového pořadatele. Práva na pořádání akce koupila televize Nova. Přímý přenos odvysílá v listopadu, podrobnosti k hlasování a kategoriím oznámí v září. 

Na převodu práv k pořádání ankety se Nova domluvila s dosavadním pořadatelem, agenturou Musica Bohemica. Jejím většinovým majitelem je od loňského roku matematik Karel Janeček. 

Transakce by měla být dokončena v červenci. „Jsme velice rádi, že se nám povedlo získat práva na pořádání této výjimečné ankety, která je již šedesát let spjata se světem české populární hudby. Plánujeme velkolepý večer plný skvělých hostů a hudebních čísel, věříme, že se diváci budou dobře bavit,“ dodala Silvia Majeská, programová ředitelka TV Nova.

​V minulém roce anketu vyhrál Marek Ztracený, který se stal Absolutním slavíkem a zvítězil i v kategorii zpěváků. Prvního zlatého slavíka získala loni Ewa Farna v kategorii zpěvaček. Nejoblíbenější skupinou se stala Mirai. Vůbec poprvé byl oznámen vítěz kategorie hip hop & rap, tím se stal Řezník.

Zdroj: https://www.lupa.cz/