Jiskra v Dolanech rozehraje MOL Cup

Fotbalistům Jiskry Rýmařov skončilo krátké přípravné období. V sobotu je čeká první soutěžní zápas v sezoně. V předkole českého poháru čekají svěřence Milana Furika hráči Dolan, kteří nastupují v krajském přeboru Olomouckého kraje.

V přípravě sehrála Jiskra dva zápasy, přičemž v obou dokázala zvítězit. Před čtrnácti dny 4:2 nad Zábřehem na Moravě, který stejně jako Dolany hraje olomoucký krajský přebor, minulou sobotu pak 5:2 nad Hájem ve Slezsku. V utkáních se dařilo Pavlu Jeřábkovi, který naznačuje, že by na startu nové sezony mohl být zpět. Nasázel totiž ve zmíněných duelech pět branek!

Tým z Dolan zažil před týdnem premiéru. Ve svém čtvrtém vystoupení v českém poháru totiž vůbec poprvé v historii zvítězil, když porazil Šternberk 2:1. Šlo o poměrně překvapivý výsledek, neboť Šternberk v loňském ročníku zvítězil v Olomouckém kr. přeboru a postoupil do divize E, zatímco Dolany stejnou soutěž zakončily a spodních příčkách tabulky.

Naším cílem je jednoznačně posJtup. Soupeře neznáme, nicméně tam jedeme jako favorité. Chceme tuhle výzvu splnit a dostat se přes ně. V dalším kole by nás totiž čekal atraktivní soupeř na domácím hřišti,“ zmínil Furik na případné následující utkání 1. kola MOL Cupu, v němž by jeho tým čekala druholigová Opava.

Zápas FC Dolany – Jiskra Rýmařov začne v sobotu 31. července od 17:00. Řídit jej bude Jan Sivera, jemuž budou asistovat Jiří Julínek a Marek Malimánek.