EU se konečně probudila – a zjistila, že je stejně odsouzena k zániku.

Autor: Phil Butler, 05. 08. 2022

Konečně se zdá, že Evropská unie dostala rozum. Docela stačilo, aby německé elity pochopily, že přijdou o miliardy a riskují otřesy. Zpráva MMF, že zastavení dodávek plynu do země bude stát největší evropskou ekonomiku v roce 2022 1,5 procenta HDP, děsí loutku Olafa Scholze hůř než komunistická šikulka Sahra Wagenknechtová. Což mě nutí přemýšlet, byl komunismus nakonec tak špatný?

A jestli Německo prozře a bude naříkat nad naprostou idiocií Washingtonem vedené války s Rusy? No, když se nad tím zamyslíte, je to trochu předvídatelné. Alternativa, globální termonukleární válka, která by nejprve zničila Londýn, Paříž a Berlín, se také zdá méně pravděpodobná. Ta by zničila celé generace vychovaných průměrných lidí. Ale co čekat dál?

Jestli někdo ví, jak Rusové milují dobrý vtip, pak je to zcela určitě socialistický syn tradičních luteránských rodičů. Scholz umí skvěle pózovat lucemburským elitám a Američanům, ale moc dobře ví, že ruská údržba strojů na plynovodu Nord Stream by mohla brzy napodobit moskevskou poštu. Lidé, kteří se smějí ranním -40 °C, se jistě pochechtávají nad tím, že němečtí evropští lídři běhají po světě a žebrají o plyn. Jenže už není žádný plyn, který by se dal sehnat.

Komunistka Wagenknechtová se dokonce postavila na stranu saského premiéra za CDU Kretschmera proti Scholzovi s tím, že Německo bez ruské energie skolabuje. Zejména východní Německo má velké potíže, pokud se ruské klišé o mechanické poruše stane skutečností. Co se v ruském systému rozbije, může opravit jen Rus s velkým klíčem, to ví každý. Ale co současný německý vůdce? Má snad Scholz v plánu zmařit Putinovi plány tím, že zradí kolegy z EU?

Tady se nedostatek strategie Západu stává opravdu hloupým. Jak se ukázalo, Němci skutečně plánovali odčerpávat plyn z menších států EU, aby mohli pohánět výrobu Volkswagenu. Ne, nedělám si legraci. Stejná země, která vyznávala Řecko jako kolonii a Floridu Evropy, plánovala odčerpávat energii z menších států EU na provoz německého průmyslového sektoru. (Poznámka Admina: Naši Hujeři nás přesvědčují, jak při nedostatku plynu se Německo demokraticky podělí s námi a osdtatními! Taková blbost, najde se snad někdo kdo tomu uvěří?).

Německé energetické regulační orgány vytvořily „prioritní oblasti„, které mají získat chráněný přístup k energii v případě, že v zimě dojde k vážnému nedostatku plynu, zatímco Brusel vytvořil takzvaný „pakt solidarity“ včetně přídělového systému plynu v celé Evropě. Bývalá německá ministryně obrany a současná předsedkyně EU Ursula von der Leyenová vydala předevčírem plány, podle nichž mají státy EU v panické reakci na potenciální ruský energetický humor snížit příděly plynu o 15 procent.

Předsedkyně EU byla ještě nedávno v Ázerbájdžánu prosit o plyn. Přibližně ve stejné době byl americký prezident Joe Biden spatřen na kolenou u saúdských princů. Zdá se však, že „svět„, na němž západní elity trvají, že je proti Rusku kvůli procesu demilitarizace Ukrajiny, ve skutečnosti vůbec není proti Putinově zemi. Přidejte k tomu skutečnost, že mimo RuskoÍrán a Venezuelu už prostě není žádná nabídka, a uvidíte, jak jsou západní vůdci šílení. Plán B zde nikdy neexistoval. A vezměte prosím v úvahu, že Saúdská Arábie, Turecko a Egypt plánují brzy oslovit BRICS ohledně oficiálního členství.

Ptáte se, co teď? No, můžete očekávat další plkání a fňukání plus snahy o to, aby Německo opět začalo používat uhlí k výrobě vozů BMW. Ale vzhledem k tomu, že místa jako sousední Polsko mají nedostatek uhlí… ? Chápete, v čem je problém, já vím. Experiment EU je určitě na hraně. Ani Spojené státy tentokrát neuniknou hlouposti manipulátorů Joea Bidena. Rusko dodává 14 až 20 procent světové energie. Řeknu to jinak. Rusko dodává téměř pětinu celkové světové energie a světoví výrobci energie jsou již na maximu svých možností. Uvědomte si to.

Aby se v lucemburských bankách a v továrnách německého high-tech průmyslu bez ruského plynu rozsvítilo, musí se stát něco dramatického. Němci přirozeně přesměrují co nejvíce energie do těžkého průmyslu na západě, takže celý východní okraj země se opět dostane do situace jako ve dnech železné opony.

Němci budou muset buď vysávat energii z domácností občanů EU v Rumunsku a v Sofii, nebo ustoupit od rusofobie. Pro Spojené státy je jediným skutečným řešením invaze do Venezuely nebo otevření frakování dokořán. A ať už se stane cokoli, ať už jaderná válka, nebo ne, planeta se rozpustí, protože nikdy neexistovala zelená iniciativa. Jsme v prdeli, protože žádný plán nikdy neexistoval. Západní oligarchové si hráli s kouřem a zrcadly a teď všichni (možná kromě Němců) v létě zaživa shoříme a v zimě zmrzneme.

Dobrou zprávou je, že Putin a Rusové vyhráli, ještě než to vůbec začalo. Špatnou zprávou je, že experiment EU a všechny naše demokratické vize o záchraně planety jsou fraška. Nikdy nešlo o globální společenství. Byli jsme oklamáni a nakonec nás vedli neschopní klauni.

*****

Phil Butler, je politický investigativec a analytik, politolog a odborník na východní Evropu. Je autorem nedávného bestselleru „Putinovi pretoriáni“ a dalších knih. Píše výhradně pro internetový časopis „New Eastern Outlook“.

Originál článku a úvodního obrázku: New Eastern Outlook
Překlad: Admin Nekorektní TOP-CZ