Opava nechce nic podcenit, do Rýmařova míří v plné palbě

Dnes čeká na opavské fotbalisty premiéra v letošním ročníku MOL Cupu. Slezané míří do Rýmařova, kde proti ním nastoupí domácí Jiskra, účastník Divize F. Velkým favoritem tohoto duelu je druholigová Opava.

„Jsme jasným favoritem. V Rýmařově nás ale čeká nepříjemný soupeř. Domácí se budou proti nám chtít vytáhnout,“ řekl opavský kouč Roman West. S tím, že by dal šanci hráčům ze širšího kádru, nepočítá. „Nechceme nic podcenit. Do Rýmařova jedeme v nejsilnějším složení. Možná uděláme maximálně dvě změny v sestavě,“ podotkl šéf opavské lavičky. Slezský FC se v posledních dvou zápasech střelecky zasekl. Na vstřelený gól čeká 188 minut. „Pracujeme na zlepšení zakončení. Věřím, že v Rýmařově to zlomíme a následně přeneseme do ligového zápasu ve Vlašimi,“ přeje si Roman West.

V Rýmařově vnímají úterní duel jako velký svátek. „Zápas bude určitě speciální. Je příjemné, že jsme Opavu dostali hned v 1. kole, protože ze soupeřů, kteří přicházeli v úvahu, je pro nás i naše fanoušky ten nejatraktivnější možný. Vzhledem k tomu, že já i spousta hráčů jsme tam působili v mládežnických kategoriích, si myslím, že v tomhle směru to bude pro nás zajímavé. Člověk se potká s lidmi, s nimiž spolupracoval. Osobně se na ten zápas těším,“ řekl před utkáním trenér Jiskry Milan Furik, který v minulosti pracoval u opavské mládeže.

Úterní duel v Rýmařově má výkop v 17 hodin.

Autor: Roman Brhel
Zdroj: https://bruntalsky.denik.cz/fotbal_region/opava-nechce-nic-podcenit-do-rymarova-miri-v-plne-palbe-20220823.html


Zdroj: https://bruntalsky.denik.cz/fotbal