Bruntálsko: Žena pod vlivem návykových látek a s vysloveným zákazem řízení řídila automobil.

Třicet minut po jedné hodině ranní 29. září 2022 službu konající policejní autohlídka z Obvodního oddělení v Bruntále prováděla dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v obci Leskovec nad Moravicí, přičemž stavěla a kontrolovala šestadvacetiletou ženu z Bruntálska jako řidičku osobního auta značky Škoda Octavia, jedoucí ve směru od obce Rázová.

„Orientační dechová zkouška u ní vyzněla negativně, pozitivní však byl test na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jejím těle, a to na návykové látky amfetamin a metamfetamin. Na výzvu zakročujících policistů se následně podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve) v bruntálském nemocničním zařízení,” uvedl mluvčí policie René Černohorský.

„Lustracemi v dostupných evidencích bylo prokázáno, že shora uvedená 26letá žena má v současné chvíli platnou blokaci řidičského průkazu, tedy že má vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel až do poloviny září roku 2023, kdy v minulosti byla za obdobné jednání a chování pravomocně odsouzena a potrestána třemi rozsudky a trestními příkazy okresních soudů v Bruntále a v Olomouci,” sdělil dále mluvčí.

Na místě jí bylo opět zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a opatření a již nyní je důvodně podezřelá z naplnění skutkové podstaty přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Celá záležitost je nadále v prověřování ze strany bruntálských policistů a kriminalistů.

Zdroj: https://stabruntalsko.cz/