Doktrína Pekarové-Adamové a pád životní úrovně na Slovensku! Češi, bude ještě hůř!

Jakmile Victor Orbán minulý měsíc začal  provádět svůj plán, podle kterého Maďarsko musí převzít do svého vlastnictví řadu Západem v Maďarsku vlastněných obchodních řetězců, bank a energetických společností, aby zlevnilo životní náklady Maďarů, a zvýšil daně na západní monopoly, aby zabránil odtoku stovek miliard nezdaněných zisků z Maďarska na Západ; napadla Markéta Pekarová-Adamová 14. listopadu Victora Orbána v polském tisku.

Česku přitom jde o obrovské peníze, které z Česka každoročně odtékají, a na rozdíl od Orbánovy politiky tento odtok zastavit, je cílem politiky Pekarové-Adamové, tento odtok z Česka ještě více usnadnit.

Za prvních 9 měsíců letošního roku z Česka na Západ odteklo 266 miliard korun zisků z bank, energetických firem, obchodních řetězců a firem. (Za celý rok 2020 to bylo 299 miliard) Tento odtok miliard z Česka každoročně roste a letos by mohl dosáhnout rekordní výše okolo 350 miliard korun. 350 miliard korun monopolistických zisků odvezených z Česka přitom představuje 67% očekávané hodnoty všech důchodů vyplacených v Česku za celý rok 2022 (524 miliard). Paradoxně – České vlády pravidelně  lidem oznamují, že v budoucnu nebudou mít na výplatu důchodů. A současně předsedkyně českého parlamentu Pekarová v Polsku oznamuje, že česká vláda učiní (zrušením České koruny) vše pro to, aby si západní globalisté mohli z Česka vysát v budoucnu dokonce ještě více peněz, než vláda bude platit Čechům na důchodech!

Ještě v roce 2016 přitom zpracovala vláda České republiky materiál, který varoval, že západní kapitál drancuje českou energetiku, neinvestuje do ní, a to povede v budoucnu k nedostatku energií v Česku. Jak letos vidíte – tehdejší vláda se nemýlila, ale nová česká vláda chce tento trend drancování Česka ještě více urychlit.

Podle vládního materiálu Sobotka-Babiš z roku 2016 bylo Česko drancováno brutálním tempem, a materiál varoval, že pokud se tento trend drancování zisků z Česka se nezastaví, dojde v budoucnu k úpadku českého průmyslu, ke ztrátě pracovních míst a k poklesu životní úrovně. Vládní materiál dokonce zveřejnil, že Česko je cizím kapitálem drancováno několikanásobně vícekrát, než je dovoleno drancovat v zemích západní Evropy, a že drancování zisků cizím kapitálem se děje na úkor růstu českých mezd, a na úkor údržby české infrastruktury – typicky francouzské drancování českých vodáren.

Markéta Adamová-Pekarová oznámila 14. listopadu v Polsku, že se Česko zbaví koruny a přijme EURO. Protože udržovat českou korunu při životě je zbytečně drahé, (zahraničním) firmám podnikajícím v Česku je koruna na obtíž, a nikdo (z Fialové koaly) už nechce, aby Česko, díky existenci své státní měny koruny, bylo spojováno se zrádným a ostudným Orbánem, protože ten na existenci forintu trvá!

Ze slov Markéty Adamové-Pekarové tak lehce pochopíte, pro koho pracuje. Existence české i maďarské národní měny totiž vadí hlavně západnímu kapitálu, který vyváží každoročně z Česka i Maďarska stovky miliard tzv. dividend. Tyto dividendy totiž musí západní investoři vyměnit za západní měny. Platí tak rovnice – čím více stovek miliard korun a nebo forintů chtějí na Západ vyvézt, tím méně miliard EUR a dolarů za ně dostanou. Existence české i maďarské národní měny tak mimo jiné ztěžuje vývoz stovek miliard zisků na Západ, a nutí tak investory, aby raději část zisků reinvestovali do vzniku nových pracovních míst, a nebo do lepších technologií, než aby o ně nenávratně přišli v důsledku měnových pohybů, které svým drancováním Česka vyvolávají.

Z činů Viktora Orbána také lehce pochopíte, pro koho pracuje. Maďarsko nařídilo, aby velkoobchodní řetězce s tržbami nad 250 milionů EUR ročně předávaly 48 hodin před skončením platnosti doby konzumace potravin, tyto potraviny maďarské státní charitě, která je potom distribuuje jako pomoc chudým občanům. Maďarsko zavedlo cenové stropy na mouku, brambory, vejce, cukr, kuřecí prsa a další základní potraviny, a velkoobchodní řetězce tyto potraviny nesmí prodávat dráž, než je stanoveno, i kdyby na to měly prodělat, když je v cizině draze nakupují, místo domácích potravin. Maďarsko zvýšilo mimořádnou daň z monopolu, která se uvaluje na velké obchodní řetězce z 2,7% na 4,1%. Tato zvláštní daň je v Maďarsku uvalena na tyto obchodní řetězce: Německé – Aldi a Lidl, francouzský Auchan, irský Penny Market, rakouský Spar a britské Tesco. V důsledku daně, už francouzský Auchan prodává své obchody maďarskému vlastníkovi – tedy odliv dividend do Francie z Auchanu z Maďarska skončí, a zisky se budou danit v Maďarsku.

Brusel, který byl před pár dny vyzván globalisty, aby proti Maďarsku zasáhl, oznámil, že nemůže, protože zásah Evropské komise by mohl být vnímán jako nátlak byrokracie EU ve prospěch nadnárodních obchodních řetězců v době, kdy občané bojují s krizí životních nákladů, a to by mohlo myšlenky Viktora Orbána jenom po Evropě zbytečně rozšířit. Navíc Maďarsko vyhrálo mezinárodní soud s Tesco, které ho pro mimořádnou daň žalovalo. (Obdobné mimořádné daně platí zahraniční prodejní řetězce i ze svých obchodů v Polsku. Cílem bylo chránit polské producenty před dovozem hlavně potravin. Jak můžete vidět v české televizi – v Polsku jsou levné potraviny a daně na zahraniční řetězce. V Česku jsou drahé potraviny a žádné daně na zahraniční řetězce. Že by to bylo tím, že hlavní akcionáři jednoho významného zahraničního obchodního řetězce jsou dva čeští miliardáři? ) 

Proč Česko a Slovensko nevypisují daně na velkoobchodníky, energo-šmejdy a bankéře ve stejném rozsahu a s rychlostí, jako činí Maďarsko, je zřejmé – Česká a Slovenská vláda pracují pro Globalisty, Victor Orbán pracuje pro Maďary.

Jak by na Čechy dopadnul plán Pekarové-Adamové na likvidaci české koruny a přijetí EURA není těžké předvídat, stačí se jen podívat na raketový propad růstu slovenského HDP a pokles životní úrovně, ke kterému došlo po přijetí EURA v roce 2009. Podle polských novinářů bylo Slovensko těsně před přijetím EURA značně bohatší než je dnes, kdy je třetí nejhorší zemí EU, a země jako je Maďarsko i Polsko, které EURO stejně jako Česko nepřijaly, dokonce v HDP, v paritě kupní síly, i v životní úrovni už Slovensko předstihly. Česku tedy Pekarová-Adamová chystá osud Slovenska, a říká k tomu, že na Slovensku vadí EURO jen fašistům – Kotlebovcům, a v Česku Česká koruna může za vysokou inflaci. Prý kdybychom měli EURO, tak by inflace byla nižší. Nejvyšší inflaci v EU mají přitom právě země, které používají EURO  – Estonsko 22,5%, Litva 22,1%, Lotyšsko 21,7, dokonce i Holandsko (16,8%) má vyšší inflaci než Česko (15,5%).

Pokud Vám toto vysvětlení, proč Pekarová-Adamová a spol. chtějí ukončit existenci České koruny nestačilo, je i vysvětlení další. Jakmile bude ukončena existence České koruny, bude ukončena i existence České národní banky jako samostatné státní instituce Česka, která je jako jediná zodpovědná za měnovou stabilitu v roli tzv. věřitele poslední instance. (odborný termín LOLR) (Viz ztráta role LOLR Deutsche Bundesbank po přijetí EURA Německem) Tím pádem by roli LOLR v Česku místo ČNB vykonávala banka ECB se sídlem v německém Frankfurtu. ČNB by jí byla podřízená (ztratila by nezávislost) a musela by plnit její příkazy. ČNB má přitom, jak nedávno přiznaly i Bakalo-noviny, v současné krizi extrémní výhodu proti řadě jiných ekonomik, a to díky skutečnosti, že ČNB v letech 2013 až 2017 natiskla přes 2 biliony nekrytých korun a vyhandlovala je za přes 76 miliard stejně nekrytých EUR, které do světa chrlila ECB pod řízením Itala Draghiho. Těchto 76 miliard EUR představuje více než celý český státní rozpočet a je majetkem ČNB, a tedy ČESKA! A Česko tuto astronomickou sumu může ze zákona používat pouze k ochraně České koruny. Jakmile ukončením existence České koruny bude ukončena role LOLR ČNB, bude tento devizový polštář Česka sloužit výhradně potřebám Bruselu, a potřebám měny EURO, a rozhodovat o tomto majetku bude hlavně ECB a ne výlučně ČNB, jako je tomu teď. Dá se tak říci, že tu někdo chystá tu největší bankovní loupež století.

Abychom připravovanou loupež vysvětlili, musíme se vrátit pár let zpět do roku předchozí krize Lehman-Brothers, do ledna 2012. Tehdy Miroslav Kalousek, který už pár let dřel různými daněmi a poplatky z každého Čecha každou korunu, aby naplnil prázdnou státní kasu, prosadil, že Česko levně půjčí z devizových rezerv ČNB ekvivalent částky 38 miliard korun washingtonskému MMF, a ten ten ty peníze půjčí ECB, a ta je půjčí zemím jižní Evropy, které by jinak, kdyby jim Kalousek nepůjčil české státní devizové rezervy, zkrachovaly, protože by nemohly splatit dlužní úpisy světovým bankéřům! Tehdy v době, kdy Kalousek levně půjčoval bankéřům české státní rezervy a současně dřel Čechy z kůže, měly devizové rezervy ČNB hodnotu pouhých 795,629 miliard korun, a stačily k záchraně jižní Evropy a EURA před krachem! Dnes mají hodnotu 3,222.985 bilionu korun (4.05 krát víc), a na další záchranu před dalším krachem jižní Evropy se opět hodí, protože z malého krachu se stal zatím velký krach! Rozdíl v situaci bude ale velký. V roce 2012 musela s půjčením českých miliard souhlasit ČNB! Po zrušení České koruny, bude ale ČNB povinna poslechnout příkaz ECB z německého Frankfurtu, a EURO před krachem způsobeným pádem Itálie, nebo jiné země, zachraňovat na úkor českých občanů. Čeští občané tak budou svými životy a majetkem ručit za EURO, i za to, že Itálie bude splácet své dluhy. ECB a Brusel tiskou miliardy EUR už celé roky jako zběsilí, protože Itálii už žádný soudný bankéř nechce na dluh nic půjčit, a tak ECB musí nakupovat její dluhopisy! A k tomu se devizové rezervy ČNB Bruselu určitě velmi hodí. Co na tom, že Italové mají vyšší platy i důchody než Češi! České vládě jde o zisky globalistů, ne o životní úroveň Čechů.

Perlička na závěr – v době Kalouskovy (TOP-09) půjčky byl předsedou vlády Nečas (ODS) a předsedou poslaneckého klubu ODS současný ministr financí ČR Zbyněk Stanjura (ODS), a jeho nynější fialová koala Pekarová-Adamová (TOP-09) nyní v Polsku oznamuje, že je na čase ukončit existenci České koruny. Ostatně právě proto soudím, že je třeba zničit Bruxelae ještě dřív, než nám jeho 5. kolona zničí Českou korunu.

Zdroj:https://www.michalapetr.com/