Silvestr na horách a noc strávená přímo na Pradědu? Pět tisíc korun za tři dny

Vysílač Praděd není jen zdrojem signálu DVB, ale také nejvýše položený hotel, ubytovna a restaurace v České republice. Už zveřejnil svou speciální Silvestrovskou nabídku. Kolik by stálo přivítat rok 2023 v nadmořské výšce 1492 metrů?

Cena pro jednu osobu na dvě noci od 30. prosince 2022 do 1. ledna 2023 je 5400 korun v apartmánu s infrasaunou. Ve dvoulůžkovém nebo čtyřlůžkovém pokoji je cena silvěstrovského balíčku necelých pět tisíc.

Cena zahrnuje kromě ubytování a silvestrovského menu také polopenzi, parkování na Ovčárně a přepravu k vysílači sněžným skútrem nebo rolbou. Na pokoji už bude hosta čekat láhev sektu nebo vína.

„Prožijte konec roku s námi v nejvýše položeném ubytovacím a restauračním zařízení v ČR. Buďte aspoň na chvíli nejvyššími lidmi v republice,“ láká hosty a lovce výškových rekordů hotel a restaurace ve Vysílači Praděd.

Foto: Klára Maková

Patrové palandy jsou levnější
Vrchol Pradědu sice leží v nadmořské výšce 1492 metrů, ale vrchol vysílače až ve výšce 1638 metrů. Díky tomu je špička vysílače nejvyšším pevným (byť umělým) bodem Česka. Asi 20 metrů pod špičkou je nejvýše soustavně dostupná plošina v ČR. Z ní se ale mohou rozhlížet jen technici při údržbě vysílacích zařízení. Turistům musí postačit vyhlídková plošina v pátém patře

Lovci rekordů, kteří touží po noclehu v nejvyšší nadmořské výšce, si mohou na Pradědu objednat hotelový pokoj v prvním patře nad restaurací. Pokud jim připadá „noc v oblacích“ v hotelovém pokoji s infrasaunou příliš drahá, mohou zkusit romantický a podstatně levnější nocleh na dvoupatrové palandě turistické ubytovny. Zažijí tam stejně řídký vzduch jako v sousední hotelové části vysílače, ale jen za 650 korun za nocleh i se snídaní.


Autor: František Kuba
Zdroj: https://bruntalsky.denik.cz/zpravy_region/silvestr-na-horach-jeseniky-praded-nocleh-noc-pobyt-vysilac-cena-202211.html