Klimatická krize neexistuje? Historie ukazuje, že Země zažila mnohem horší věci

Klimatická věda byla natolik zadušena ideologickým fanatismem, že je v dnešní době obtížné jen tak najít normální objektivní analýzu.

(Foto: Shutterstock)

Jakýkoli údaj, který je v rozporu s narativem o změně klimatu způsobené člověkem, je obklopen spinovou mašinérií, která informaci buď odmítne, nebo ji zamlží v záplavě propagandy globálního oteplování, čímž čtenáře naočkuje mnohem dříve, než dostane šanci strávit zprávu, že změna klimatu možná není taková, jak se zdá.

Kdykoli jsou v USA nebo v Evropě hlášeny vysoké teploty, média tyto zprávy hyperinflují do divokých teorií o klimatické apokalypse, ale historie počasí naznačuje, že panika je spíše vykonstruovaná než oprávněná. Ve skutečnosti je každá horká událost, kterou můžete v posledních letech vybrat, pravděpodobně zastíněna mnohem horší událostí, která se stala desítky let nebo staletí předtím, než se vůbec začalo mluvit o „uhlíkovém znečištění způsobeném člověkem“.

Například média šílí kvůli současnému suchu a „rekordním teplotám“ v Evropě v létě a varují, že by se mohlo stát „nejhorším suchem“ za posledních 500 let. Toto tvrzení samozřejmě otevírá dveře k otázce, na kterou klimatologové a propagandisté nechtějí odpovědět: Co se stalo před 500 lety?

Podobná míra hysterie ohledně globálního oteplování byla přítomna během vlny veder v Evropě v roce 2003 i v roce 2018. Těch několik klimatologů, kteří ještě nejsou koupeni a placeni vládami a OSN, muselo zdůraznit, že tato sucha nejsou ničím ve srovnání s peklem, jakým bylo sucho v roce 1540. Tato událost je často označována jako „megasucho“, protože v regionu panovala historicky nejvyšší teplota a zároveň celý rok téměř nepršelo.

Teploty toho roku byly v průměru o 5 až 7 °C vyšší než průměrné teploty v Evropě ve 20. století. V amerických podmínkách to znamená denní letní teploty kolem 104 °C. Stovky historických zpráv z té doby popisují přibližně půl milionu mrtvých, rozsáhlé lesní požáry a zimu, která v Itálii „připomínala červenec“. Mějte na paměti, že v roce 1540 byla hladina uhlíku v Evropě o 30 % nižší než dnes, a přesto region postihlo pravděpodobně nejhorší oteplení v jeho zaznamenané historii.

Dnešní klimatické údaje jsou založeny na záznamech NOAA a dalších institucí a tyto záznamy sahají pouze do roku 1880. Kdykoli tedy slyšíte mainstreamová média hovořit o rekordních teplotách, používají jen malý kousek historie globálního počasí, který sahá o něco více než sto let zpět. Každý poctivý vědec v tomto oboru vám řekne, že klimatické záznamy Země jsou ve srovnání s omezenými údaji, které používají ideologové globálního oteplování, obrovské a že většina ničivých povětrnostních krizí se odehrála mnohem dříve než emise uhlíku způsobené člověkem.

Krizi v roce 1540 rozhodně nezpůsobilo znečištění uhlíkem z automobilů, zemědělství a průmyslu.

Zkuste si o události z roku 1540 udělat jakýkoli průzkum a budete pohřbeni hromadou mainstreamových článků, které tuto katastrofu uznávají, ale pak se ji snaží použít jako příklad toho, proč musíme v roce 2022 dodržovat omezení emisí uhlíku a klimatický autoritářismus. Říkají: „Podívejte se, co se stalo Evropě v roce 1540. Nechcete, aby se to opakovalo, že ne?“.

Samozřejmě, že v roce 1540 nemělo lidstvo na počasí žádný vliv, stejně jako na něj nemáme vliv dnes. Tehdy neexistovalo globální oteplování na bázi uhlíku a neexistuje ani dnes.

Vědci dodnes netuší, co způsobilo mnoho oteplení v minulosti včetně krize v roce 1540, tak proč bychom měli slepě věřit jejich tvrzení, že příčinou oteplování v posledních letech je uhlík? NOAA a další instituce zabývající se výzkumem klimatu ve skutečnosti stále nenabízejí žádný konkrétní důkaz o vztahu mezi emisemi uhlíku a zvyšováním teplot. Jejich argumentem je, že vyloučily všechny ostatní možné příčiny, takže zbývá pouze uhlík. To není věda, to jsou nahodilé dohady.

Pokud někdy existoval obor, který se vzpírá logice, rozumu a analýze běžně spojované s vědeckou metodou, pak je to klimatologie.

Ponechme stranou skutečnost, že klimatologům jsou každoročně vypláceny miliardy dolarů, ale pouze těm vědcům, kteří vycházejí z předpokladu, že klimatické změny způsobuje člověk. To znamená, že vědci mají četné pobídky k tomu, aby vylučovali jiné příčiny globálního oteplování. Nejsou to vědci, jsou to placení političtí aktivisté. Naštěstí teploty nejsou tak vysoké. Z údajů NOAA vyplývá, že průměrná teplota na Zemi se za poslední století zvýšila o méně než 1 °C. To je nic, tak proč ta panika?

Řekněme, že uhlíkové kontroly jsou mocným nástrojem pro mikromanagement obyvatelstva a ospravedlnění autoritářství ve jménu „vyššího dobra“. Pokud by se podařilo přesvědčit veřejnost, aby přijala falešné narativy o změně klimatu, pak by vláda měla možnost kontrolovat každý aspekt každodenního života, od množství elektřiny, kterou spotřebováváme, přes potraviny, které jíme, až po podniky, které můžeme provozovat, a úroveň výroby a počet obyvatel. To není fikce, to je realita a děje se to mnohem rychleji, než si mnozí lidé uvědomují, a to vše ve jménu záchrany planety před hrozbou, která neexistuje.

Zdroj: zerohedge.com