Okresní derby je naše! Jiskra porazila Břidličnou 2:1

Fotbalisté rýmařovské Jiskry poprvé v této sezoně poznali chuť vítězství v okresním derby. Břidličnou porazili v utkání 20. kola Divize F 2:1. Po poločase vedli o dvě branky. Hosté sice po změně stran snížili, Csaplárova past však nesklapla a tři body zůstaly v Rýmařově!

Trenér Furik musel před utkáním řešit nepříjemnosti. Pro zranění mu ze sestavy vypadl útočník Petr Navrátil. Do sestavy se naopak vrátil Jan Kolísek.

Aktivněji začala Jiskra. Hned ve 2. minutě se na Dragona hnal z levé strany Čikl, ale gólman Břidličné jeho střelu zlikvidoval. Následná dorážka Michala Furika byla zblokována. Hosté kontrovali střelou Cudráka, ale i Kameník v bráně Jiskry byl připraven.

Skóre zápasu otevřel v 19. minutě Michal Furik. Hosté nezvládli malou domů, záložník Rýmařova bleskově zareagoval a z velkého úhlu dokázal míč dotlačit za Dragona.

Na druhé straně musel v 31. minutě Kameník hbitě zasahovat při střele Pančocháře na zadní tyč. Před bránou Břidličné došlo ve 36. minutě po rohu k závaru, na jehož konci nebezpečně pálil Čikl, míč, který nejspíše směřoval do sítě, byl obráncem hostů tečován mimo.  

Fotbalistům Jiskry se podařilo do přestávky skórovat ještě jednou. Ve 39. minutě se na Dragona hnal Čikl a tentokrát se již rýmařovský forvard nemýlil – 2:0 poločas.

Břidličná zahájila druhý poločas náporem. V 51. minutě napřáhl ke střele Dydowicz, ale jeho rána šla nad břevno Kameníkovy svatyně.

Zdramatizování zápasu přišlo v 57. minutě. Hosté zahrávali rohový kop. Centr na zadní tyč, kam si naběhl Bala, který hlavou snížil.

Jiskra mohla odpovědět hned vzápětí. Po centru Michala Furika z pravé strany zakončoval ve vápně Hleba, ale Zifčák, který o poločase vystřídal Dragona, si s tímto pokusem poradil. V 70. minutě pak Konečný z přímého kopu pálil přesně do prostoru, kde byl připraven Zifčák.

V 75. minutě Břidličná zazmatkovala při rozehrávce,  čehož využil dobře napadající Čikl. Vypíchl míč obránci a ocitl se sám před Zifčákem. Tvrdou ranou ale bohužel orazítkoval brankovou konstrukci.

Hosté se snažili rýmařovské fotbalisty zatlačit, ale do velkých šancí se nedostávali. Naopak v závěru mohl po přihrávce Kamila Kocúra zpečetit výhru Jiskry David Hleba, který ale míč napálil pouze do Zifčáka.

Mrzet to však svěřence Milana Furika nemuselo. Jiskra porazila Břidličnou 2:1! Příští týden v neděli ji čeká zápas v Bohumíně.

SK Jiskra Rýmařov – TJ Břidličná 2:1 (2:0)

Branky: 19. M. Furik, 39. Čikl – 57. Bala.

Rozhodčí: Šafrán – Jurajda, Macrineanu. ŽK: Čikl , Dostál, Kameník – Cudrák. Diváků: 265.

Jiskra: Kameník – Kneifel, K. Kocúr, Kolísek (19. J. Kocúr), D. Furik (77. Palys) – Kršek (46. Křepelka), Dostál, Konečný, Hleba – M. Furik – Čikl. Trenér: Milan Furik.

Břidličná: Dragon (46. Zifčák) – Berger (87. Houdek), Pavlíček, Můčka, Bala, Dydowicz, Češek, Cudrák (90. Hoffmann), Pančochář, Jelínek, Knapp (46. Mlčoušek). Trenér: René Vojtěšek.

Zdroj:https://www.jiskrarymarov.com/