Umí ještě Fiala něco jiného, než servilně lhát?

A není to zoufalství obrazné, protože ani on to obrazně nemyslí. Myslí to smrtelně vážně. Smrtelně pro naši ekonomiku, smrtelně pro všechny, co nechtějí žít sdílenou bídu na hraně středověku.

Opět máme nejdražší v poměru kupní síly téměř všechno, na co se podíváte, a reálné mzdy v porovnání V4 se od roku 2019 propadají jako země po Kinžálu. I Slovensko je na tom líp. Nenáviděné Maďarsko jede torpédově +13,5%, my naopak torpédově klesáme na krásných -7,5%. Nejsme tedy nejhorší jen mezi V4, my jsme nejhorší v celé OECD. Pro představu jsou tam i státy jako skoro válečná Litva, Lotyšsko, skoro krachující Řecko nebo skoro mafiánská Kolumbie. Ehm….

V příštím týdnu má JEHO vláda schvalovat českou verzi Green Dealu, který obrátí život na ruby úplně každému z nás. Beze srandy. K horšímu a to o parník. Hezky potichoučku, v době dovolených, asi abyste si tu poslední, na kterou ještě máte, mohli užít. Oni samozřejmě vědí, že to bude mazec, a že budeme chudnout dál a dál. Že budeme platit a platit, až nám nezbude nic jen astronomické dluhy, které už teď astronomické jsou. Že miliardy a biliony půjdou na oltář marginálního evropského znečištění, které sice nezlikviduje celosvětově skoro žádné CO2, zato zcela spolehlivě zlikviduje životní úroveň nás všech.

Prý za to ale nemůže, protože to v roce 2018 Babiš. Aha, a on je jako co? Jeho poskok? Proč proti tomu teda neprotestoval, když je to tak blbě? Proč se tomu nevzepře teď? Jedním dechem ovšem prý o nic nejde. Aha. Tak já vám povím, co je podle Fialy nic.

– Emisní povolenky nebudeme už platit jen zprostředkovaně za velké producenty v ceně služeb.

– Emisní povolenky budeme hezky platit teď napřímo v ceně bydlení i dopravy. Tedy každý, kdo má tu drzost bydlet a jezdit.

– Benzín bude cca + 10 korun nafta možná i víc. Nebudete na to mít? No a? Choďte do práce pěšky. Nebudete mít práci? Aha, nebudete mít problém.

– Bude se zdražovat parkování ve městech. Auta nežádoucí. Do nemocnice se můžete doplazit, k zubaři se plazit nemusíte, stejně na něj nebudete mít.

– Dál budou zdražovat energie, na uhlí zapomeňte.

– naši konkurenceneschopnost vyřešíme clem na všechno. Dostupné nebude nic. Dvoje boty na rok už bude luxus nejen pro ten milion na hranici chudoby žijících lidí, ale pro každého.

– Ekomateriály a jejich cena na výstavbu budov způsobí, že nepostaví už nikdo nic.

– Náklady na stávající úpravu budov způsobí, že na ni nebudete mít. Půjdete pod most, pokud tam ještě bude místo. Spolu se zvyšováním daně z nemovitosti to ve spoustě případů jinak dopadnout nemůže. Hypoteční banky a exekutoři budou mít žně.

– Zdraží se nájmy. Firmy v nájmu udělají pápá.

– Zákaz hnojiv povede ke zdražování potravin.

Jestli to schválí, a oni to samozřejmě schválí, nemá v této zemi smysl se snažit už vůbec o nic. Základní princip nebude rozvíjet a budovat, ale přežít. Cokoliv a jakákoliv vláda by byla lepší, než tahle vláda chaosu a zmaru a lží. COKOLIV.

AUTOR: Jana Marková

ZDROJ