Moravskoslezská divize – MSD sk.F 2020/2021
5.kolo

FC Slavoj Olympia Bruntál 1 : 3 SK Jiskra Rýmařov

Velkým tahákem fotbalové divize F bylo podhorské derby mezi Bruntálem a Rýmařovem.

Oba týmy v týdnu zbrojily. Slavoj Olympia přivedla bývalého ligistu Pospěcha a mladého beka Twardzika. Do sestavy Jiskry se vrátil zkušený kanonýr Šupák. A ten byl hned vidět. Otevřel gólový účet zápasu a načal cestu za vítězstvím Rýmařova 3:1.  

„Máme marodku. Oslovili jsme Tomáše, zda se nechce vrátit. Domluvili jsme, že se vrátí,“ vysvětloval trenér Rýmařova Milan Furik. Je však pravdou, že Šupáka „důchodové“ angažmá v Zátoru nenaplňovalo.

Samotné derby otevřel právě Šupák. Domácí srovnali po deseti minutách druhého poločasu. Jenomže na druhé straně se trefil Kamil Kocúr a v samotném závěru po přihrávce Šupáka Jeřábek. „Spokojen jsem jen s výsledkem. Hra nebyla dobrá, my i soupeř jsme vyrobili spoustu chyb. Bylo vidět, že jde o klasické derby, které bylo místy hodně nervózní. Hrálo se na těžkém terénu. Nám se podařil návrat Tomáše Šupáka, který nás posílil a hned dal gól,“ řekl trenér Rýmařova Milan Furik.

„Jsme smutní, tento zápas jsme měli zvládnout. Byli jsme i lepším týmem, byli jsme více na míči. Soupeř byl efektivní, vytěžil z minima maximum. My jsme naopak své šance nevyužili. Nové posily Pospěch a Twardzikem se ukázali ve velmi dobrém světle,“ vzal si slovo šéf bruntálské lavičky Martin Kotala.

Další informace o utkání zde: https://www.jiskrarymarov.com/zapasy/detail/10459-fc-so-bruntal-jiskra-rymarov-1-3