Rýmařov – Jiskra má za sebou únorovou porci zápasů.

Neoblíbený začátek přípravy, kdy fotbalisté Jiskry nabírali kondici po dvouměsíční pauze, se přelil do února, v němž již na svěřence Milana Furika čekaly první přípravné zápasy proti Uničovu, Moravské Třebové a Háji ve Slezsku.

Jiskra má za sebou únorovou porci zápasů

K prvnímu přípravnému utkání nastoupila Jiskra 5. února v Uničově. Třetiligovému celku podlehli rýmařovští 2:5. „Zápas hodnotím pozitivně. První poločas byl velice kvalitní, dali jsme vedoucí gól. Domácí sice utkání otočili, ale musíme vzít v potaz, že jsme nastoupili proti soupeři, který je v přípravě o něco dál než my,“ hodnotil trenér Furik kladně vystoupení svých svěřenců v úvodních 45 minutách. Druhý poločas však jeho týmu nevyšel podle představ. „Je to příprava. Chtěl jsem dát prostor všem hráčům. Nevyšla nám úvodní desetiminutovka, než se hráči pořádně rozkoukali. Uničov využil tří individuálních chyb hráčů. Celkově mě však hráči příjemně překvapili, protože jsme nehráli na výsledek,“ dokončil Furik hodnocení prvního utkání.

Další zápas pak sehráli jeho svěřenci o týden později rovněž v Uničově. Soupeřem jim tentokrát byl Sokol Moravská Třebová a utkání se neslo ve zcela opačném gardu. Pod výhru 6:2 z pohledu Rýmařova se hattrickem podepsal Petr Navrátil. Po brance přidali i Kamil Kocúr, Jiří Furik a Pavel Jeřábek. „Uničov vysoko napadal, což ve druhém utkání proti Moravské Třebové neplatilo. Obrana byla méně pod tlakem, mohla rozehrávat, čímž se nám dostala do hry i záložní řada. Tomu odpovídala i hra. Dali jsme rychlé branky, kombinačně jsme soupeře přehrávali a výsledkem bylo vedení 4:0 v poločase. Po změně stran i kvůli střídáním tempo hry opadlo,“ hodnotil Furik druhý zápas.

„Každé utkání nám dalo něco jiného. V tom prvním jsme si vyzkoušeli, když jsme pod tlakem, ve druhém jsme byli silnější na míči a mohli tvořit. S oběma zápasy jsem velice spokojený. Jsme ve fázi, kdy je příprava zejména o kondici. Na míč si zatím hráči moc nesáhli. Za tyto zápasy jsem proto rád. Nějaké chyby jsme udělali a vyříkali jsme si je. Pracujeme na detailech, třeba jak dohrát zápas v závěrečných deseti minutách, nebo bránění standardních situací. V tomto pro nás byl přínosem zápas proti Uničovu, který nám dal čtyři branky ze standardky. To jsou věci, které musíme rychle odstranit,“ jmenoval Milan Furik přínosy, které přípravné zápasy pro jeho zápasy mají.

Minulý víkend jeho svěřenci hráli v Háji ve Slezsku, zápas skončil prohrou Jiskry 2:3. Poslední únorový víkend mají fotbalisté Jiskry volný. „Hráči si ze zápasů odnesli menší zranění. Nějaké otoky, nakopnutí…  To ale k zimní přípravě patří. Hráváme na umělce, což pro sportovce není ideální. Proto si necháme jeden víkend volný.“

V přípravném období ještě Jiskru čekají během března zápasy proti Šternberku a 1.HFK Olomouc. Sezóna začne o posledním březnovém víkendu, kdy hráči Rýmařova odcestují k prvnímu utkání jarní části sezóny na trávník nepříjemného Bohumína. Jiskra testuje v přípravě jednu možnou posilu do kádru. „Po fotbalové stránce máme jasno. Určitě by pro nás byl přínosem, šlo by o hráče do základní sestavy. Řešíme otázky kolem. Zda je přestup možný v tomto okně, a zda hráč zvládne své pracovní vytížení dát dohromady s náročnými podmínky, které na hráče během sezóny a tréninků mám,“ zakončil Furik.

Autor: Tomáš Lašák

Zdroj: https://www.jiskrarymarov.com/