Pět zraněných u vážné nehody u Bruntálu. Nejtěžší zranění utrpěl kojenec a jeho matka

Plné ruce práce měli v pondělí odpoledne záchranáři u těžké nehody, která se stala v Oborné u Bruntálu.

Nehoda se stala před 15. hodinou na silnici spojující Bruntál s Novými Heřminovy. K místu okamžitě po ohlášení vyjeli hasiči, záchranná služba a policisté. Z ostravské základny přiletěl vrtulník. 

Po srážce dvou osobních vozidel zůstalo jedno auto na silnici. Druhé sjelo ze srázu mimo vozovku. 

Podle dostupných informací byli dva lidé zraněni těžce, další tři utrpěli lehčí zranění. Nejvážněji zraněné pacienty – matku a její malé dítě – transportoval vrtulník do ostravské fakultní nemocnice. 

„Ve tři čtvrtě na tři přijali operátoři ZZS MSK informaci o střetu dvou automobilů na silnici mezi Bruntálem a obcí Nové Heřminovy s více zraněnými. Na pomoc vyjely tři pozemní posádky a vzlétl vrtulník LZS z Ostravy. Týmy ZZS ošetřovaly celkem pět osob – čtyři dospělé a jedno dítě. Pětatřicetiletá žena musela být z havarovaného vozidla vyproštěna, přičemž nejevila známky života. Záchranáři proto zahájili resuscitaci – prováděli nepřímou srdeční masáž, zajistili dýchací cesty a podávali léky. Po patnácti minutách se jim podařilo obnovit krevní oběh pacientky a následně ji přepravili na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice. Chlapec kojeneckého věku byl do téhož zdravotnického zařízení transportován vrtulníkem, také on se nacházel v ohrožení života. Další tři osoby byly zraněny středně těžce. Jednalo se o ženy ve věku 50 a 51 let a osmnáctiletého mladíka. Mladší z žen utrpěla poranění hrudníku, starší pak otřes mozku. U mladého muže zjistili zasahující lékaři rovněž poranění v oblasti hrudníku. Všichni tři pacienti byli ošetřeni v rámci přednemocniční neodkladné péče a poté sanitními vozidly přepraveni na urgentní příjem nemocnice Krnov,“ sdělil k zásahu mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl. 

Po dobu záchranných prací byla silnice uzavřena a doprava byla vedena po objízdné trase přes obec. 

Okolnosti, za jakých k nehodě došlo, vyšetřují policisté.

„Na silnici 1/45 mezi obcí Nové Heřminovy a Bruntál došlo k vážné dopravní nehodě. S vozidlem Škoda jela 35letá řidička, která z dosud nezjištěných příčin na rovném úseku vozovky vyjela do protisměru. Zde se čelně střetla s protijedoucím vozidlem Land Rover, který řídila 50letá žena. Při nehodě došlo ve vozidle Škoda k velmi těžkým zraněním řidičky a několikaměsíčního dítěte. Zdravotníci je transportovali do nemocnice v Ostravě. Ve vozidle Land Rover utrpěly tři osoby lehké zranění a byly převezeny k ošetření do nemocnice v Krnově. Příčiny a další okolnosti nyní prověřují bruntálští kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty. Silnice byla přes dvě hodiny uzavřena a policisté odkláněli dopravu přes obec Oborná,“ informovala policejní mluvčí Pavla Jiroušková.