Chtělo by to nějakou dobrou zprávu

Rozhlédneme se kolem sebe, zakoukáme se na zpravodajství v TV a ze všech stran se na nás valí informace, po kterých nám může naskakovat pouze husí kůže. Zaznamenali jste snad v poslední době něco pozitivního? Co nás má potěšit a výhled na dobu budoucí udělat lepší? Co se k nám poslední dobou dostává? Udělejme si lehký souhrn toho, co na nás stále padá.

  Evropská komise rozhodla prozatím neoficiálně o jakémsi fondu na pomoc státům zasaženým koronavirovou krizí. S tím je spojen výběr peněz a jakýsi dlouhodobý úvěr, celková částka by měla být 750 miliard eur.  Z toho půjde na pomoc státům, především Itálii a Španělsku cca 50 miliard a zbytek bude rozfrcán na Zelený úděl pro Evropu. K tomu je třeba připomenout, že z České republiky se tak stane čistý plátce do pokladny EU, takže do ní odvedeme mnohem více, než dostaneme. Ovšem dividendy zahraničních nadnárodních společností budou odtékat v neztenčené míře také. Lze se tedy zamyslet nad tím, co tady asi tak zůstane.

  Příliv migrantů do Evropy neustává a neziskové organizace nadále hledají jakýkoliv způsob, jak je se dostat. Samozřejmě i s podporou pseudoliberálních a prounijních politiků a aktivistů neziskovek shromažďujících se ve stranách a organizacích ohánějících se demokracií a solidaritou. Přestože se Česká republika brání, je otázkou času, kdy tito lidé pootevřou dveře, které už nikdy nepůjdou zavřít. I přesto justice právě nyní ukázala, kudy budou směřovat její další kroky, když migrant znásilňující nezletilou dívku může očekávat menší trest, než člověk ,,svobodně‘‘ projevující svůj názor.

  Poslanci Parlamentu se opět podvolili směrnici EU a začali oklešťovat české zbraňové zákony. V souvislosti s výše vypsanou ,,přísností‘‘ našich soudců tak směřujeme k odzbrojení českého obyvatelstva a vydání ho napospas agresorům. Je jisté, že budou následovat další směrnice a neochota našich představitelů postavit se v této naprosto zásadní otázce zvůli Bruselu je tragickou neschopností.

  Německo chce začít omezovat možnost používat o víkendu motocyklisty s výjimkou uživatelů strojů poháněných elektromotorem, Rakousko uzavírá první trasy pro některé typy motocyklů s tím, že bude měřit hluk vydávaný zbytkem motocyklů. I když lze v určitém smyslu pochopit problém s hlukem některých strojů, je třeba si říct, že k tomu jsou předurčené stanice technické kontroly. Takto jde o svévolné omezovaní určité skupiny motoristů a nutno konstatovat, že rozsáhlé. Navíc v době, kdy existuje mnoho jiných zdrojů hluku a nepořádku. Někomu mohou vadit tramvaje, jiným letadla. Hlučnější provoz motocyklu znamená také vyšší bezpečnost jeho řidiče. Extrémně hlučné stroje lze samozřejmě zadržet u STK, případně odebrat techničák. Následovat mají upravené zvuky automobilů, takže Remusu, Akrapovičovi a dalším firmám zvoní hrana. A nám milovníkům zvuku motorů odchází další radost.

Motorkáři, pozor! Je tu veletrh novinek na dvou kolech! | Blesk.cz

  Přestože se stále více i přes neustálou snahu vyvolat strach médii a některými ,,odborníky‘‘ ukazuje, že koronavirus byl obří podvod, máme si prý zvyknout na roušky, které se stanou součástí našich životů. Takže nás opravdu donutí se zahalovat, i když jinak, než si přejí muslimové? Jisté je, že si politici vyzkoušeli několik věcí, u kterých by se jindy lidé vzpírali. Už se netají, že mají pod totální kontrolou mobilní operátory, mohou kdykoliv ovlivnit chod ekonomiky prostým nařízením nevycházet, nepracují se skutečnými fakty, ale staví domněnky nad realitu. Jsou schopní přikázat povinnou vakcinaci i přesto, že jde o zásadní a neoprávněný zásah do možnosti svobodně se rozhodnout a nakládat se svým zdravím, navíc i v případech, kdy se zjevně jedná pouze o byznys nadnárodních společností. Brzy nám budou chtít vkládat pod kůži čip se veškerými údaji o nás a schopný zaznamenat každý náš krok.

  Ve Švédsku odmítají obchodníci přijímat hotovost. Majitelé karet tleskají, neuvědomují si však, o jak velký zásah do svobody to je. Hotové peníze jsou jedním z mála ukazatelů toho, že na tom nejsme ještě nejhůře. Bankovky a mince v oběhu jsou po mnoho století, či spíše tisíciletí, základním nástrojem k udržení jisté nezávislosti. Snaha kontrolovat naše životy vede politiky k myšlence hotovost zrušit a využijí k tomu každou příležitost. Tou poslední byl Covid-19. Je třeba v tomto směru co nejrychleji zakotvit povinnost přijímat hotovost všude, kde probíhá platební styk. Bohužel u nás to nekompromisně prosazuje pouze Trikolora, jistě se přidá SPD.

Vnuk ukradl babičce úspory a peníze roztočil s kamarády ...

  Ekologie už nyní připravuje o práci tisíce zaměstnanců. V oblasti těžby hnědého uhlí a průmyslu vázaného na ni jsou propuštěni pracující bez možnosti v dané lokalitě nalézt nové zaměstnání. Opět to ukazuje na nesystematičnost ekoteroristů. Místo hledání řešení, jak bojovat s chudobou některých regionů a přípravou jiné pracovní náplně před tím, než je místním odebrána možnost přeorientovat se na jiný způsob zaměstnávání, se pouze uzavírají provozy. V návaznosti na likvidaci využívání fosilních paliv a nepodpoře jaderné energetiky lze očekávat úpadek dalších krajů bez perspektivy dostatečné náhrady. To se skutečností, že dalším tahounem naší ekonomiky byl momentálně na druhou kolej odsouvaný automobilový průmysl, neznamená pro řadu lidí dobrou perspektivu.

  Dalo by se pokračovat dalším výčtem. Zdražování potravin při omezování zemědělské produkce, likvidace chovu dobytka ve jménu omezení skleníkových plynů (to je zase krávovina), školství zaměřené na produkci intelektuálů lámajících si ruce při použití kladiva, rasismus v opačném gardu, kdy běloch je přežitek doby, klečící policisté před agresivním a rabujícím davem, nákup 50ti děl za 4mld. Korun v době, kdy si z nás střílí i Česká televize, uzavírání Prahy z důvodu instalace předzahrádek u restaurací, na kterých nikdo nesedí…. Opravdu se Vám nezdá, že žijete v panoptiku? A můžete najít aspoň jedno pozitivum, zvláště, když je navíc venku fakt hnusně a předpověď nevěští nic dobrého? Kde je Grétou tak za hrozné označované oteplení? A to prý není všem dnům konec a bude mnohem hůře. Tak to našim dětem fakt nezávidíme. Jenže za to vše můžeme doopravdy my. Kam až jsme to nechali zajít.

Autor: Jindřich Kulhavý Zdroj: https://www.inadhled.cz/