Už je to tady. Začalo masivní propouštění

Zhruba čtvrtina českých firem kvůli pandemii koronaviru už propustila některé své zaměstnance. Rovněž se snižují platy a další benefity. Ukázal to aktuální průzkum personálně poradenské společnosti Randstad. Podle černých scénářů by už v létě nebo na podzim mohlo být bez práce až deset procent obyvatel.

Koronavirová pandemie zasadila podle očekávání tuzemské ekonomice tvrdou ránu. Podniky reagovaly poměrně rychle. I přes vládní výzvy, aby nepropouštěly, začaly už v dubnu s úsporným opatřením, mezi nimiž je i rozvazování pracovního poměru. V květnu pak se šetřením na svých zaměstnancích pokračovaly.

Podle nejnovějšího průzkumu společnosti Randstad z první poloviny května na vzorku 650 firem přistoupilo bezmála 27 procent z nich k propouštění, více než 22 procent nařídilo svým zaměstnancům dovolenou, dalších téměř 20 procent snížilo bonusy a variabilní složky a přibližně deset procent snížilo základní mzdu.

Na překážky na straně zaměstnavatele poslalo své lidi téměř 18 procent českých firem, neplacené volno alespoň u části svých zaměstnanců nařídilo téměř 10 procent podniků. Firmy rovněž přistupovaly ke snižování úvazků či změnám pracovní náplně některých svých zaměstnanců. Pouze čtvrtina firem nezavedla žádná omezující patření.

Kdo je nejvíce ohrožený

Podle černých scénářů by už v létě nebo na podzim mohla míra nezaměstnanosti dosáhnout až deseti procent. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) uvedla, že nejohroženější skupinou jsou zejména nízkopříjmové skupiny obyvatel, které vydělávají do 20 tisíc korun.

„Budou to také lidé 50+, kteří to měli velmi těžké i v konjunktuře, budou to matky s malými dětmi a nesmíme zapomínat, že to budou i absolventi z minulého roku a z letoška, kteří nemají odpracovaných dvanáct měsíců a nebudou tím pádem mít nárok na podporu v nezaměstnanosti. To je velký problém. A budou to lidé, kteří nastoupili do práce a ve zkušební době byli propuštěni. Ta skupina je opravdu široká,“ řekla Maláčová pro Seznam zprávy.

Ohrožení jsou podle ní především zaměstnanci ve službách, pohostinství nebo cestovních ruchu. „Ta tvrdá čísla budou až v červenci. Druhé čtvrtletí uvidíme nejdříve v červenci,“ dodala Maláčová. Ohrožení jsou ale lidé i v dalších oborech.

Automobilový sektor

Podle už citovaného průzkumu společnosti Randstad zatím nejvíce firem propouštělo v sektorech automotive (35 %) a obchod a služby (30 %). Nejvíce nařízené dovolené připadlo opět na firmy sektoru automotive (38 %). Ke snížení bonusů a variabilních složek mezd zaměstnanců se rozhodly nejčastěji výrobní firmy (30 %) a sektor automotive (25 %), který také nejčastěji snižoval základní mzdu zaměstnanců (19,5 %).

Naopak pomyslným vítězem krize byly obory e-commerce, IT a podnikových služeb. Nejen, že byly krizí nejméně zasaženy a nemusely ve valné většině případů zavádět žádná omezující opatření, ale často jim pandemie přinesla i nové obchodní příležitosti.

Míra snižování mzdy se také velmi lišila. Téměř třetině zaměstnanců, kterých se snižování týkalo, klesla mzda maximálně o pět procent. Další třetině ovšem dokonce o více než 30 procent. Jacek Kowalak z Randstad uvedl, že rozdíly jsou dané oborem a nastavením mzdy.

„Je zřejmé, že když se vezme pohyblivá složka obchodníkovi, bude jeho procentuální pokles mzdy o mnoho vyšší, než když se vezme bonus zaměstnanci kuchyně či výrobnímu dělníkovi,“ poznamenal Kowalak. Kromě samotných mezd došlo v mnoha případech i k redukci nefinančních benefitů. Necelých šestnáct procent firem například zrušilo svým lidem stravenky či dotované jídlo, pět procent životní či penzijní pojištění.

Autor: Petr Starý

Zdroj: https://faei.cz/