Kino Rýmařov 28. 8 – 2.9.

Pátek 28.8. 19:00hod Štěstí je krásná věc, komedie

Čenda (Karel Zima) s Janou (Petra Hřebíčková) nemají v životě na růžích ustláno. Oba jsou nezaměstnaní, Čenda má dluhy všude, kam se podívá, a nejčastější návštěvou u nich je exekutor. To ale změní farářem požehnaný loterijní tiket. Pohádková výhra 176 milionů korun otevírá dvojici dveře do velkého světa neomezených možností, ale také ke spoustě nových či staronových kamarádů, kteří by si z výhry rádi ukrojili pořádný kus. A i když se to některým podaří a vztah téhle dvojice to nabourá, přece jen na konci zjistí, že největší výhrou v životě je láska… Nová česká komedie Štěstí je krásná věc je plná situačního humoru a vypointovaných dialogů. Režisér Jiří Diarmaid Novák obsadil do hlavních rolí Petru Hřebíčkovou a Karla Zimu.

undefined

Sobota 29.8. 16:00hod Hurá do džungle. Animovaný, rodinný film

Když do hluboké džungle zavítá návštěvník z vesmíru, zvířátka jsou nadšena,  protože jim předá schopnost mluvit. To ale ještě netuší, že ve skutečnosti byl vyslán, aby jejich planetu ovládl. Malý mimozemšťan je velmi překvapený pohostinstvím a přátelskou povahou zvířátek z džungle a začíná zde vznikat nové, mezivesmírné přátelství. Aby se mohl vrátit domů, vypraví se společně s novými přáteli najít ztracenou vesmírnou loď. Cestou zažívají spousty legrace a velká dobrodružství.  Malý mimozemšťan poznává, že přátelství může být největší silou ve vesmíru.

undefined

Sobota 29.8. 19:00hod Šarlatán + debata s M. Čermákem Životopisný, Drama

Příběh je inspirován skutečnými osudy léčitele Jana Mikoláška, na kterého se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc statisíce lidí ze všech společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností politického i kulturního života. Mikolášek je člověk bez odborného lékařského vzdělání, ale s nevšedním a nevysvětlitelným nadáním diagnostiko¬vat a pomocí bylinek léčit nemoci, se kterými si ani doktoři nevědí rady. Jeho mimořádné schopnosti jsou však vykoupeny bojem s vlastními démony. Léčitelství je jeho vnitřní spásou a ochranou před sebou samým… Nejnovější snímek uznávané polské režisérky Agnieszky Holland Šarlatán odráží odvěký boj dobra a zla, lásky a nenávisti, víry a zrady. To vše v jednom člověku na pozadí dobových událostí a zvratů. Snímku se dostalo velké cti uvést svou světovou premiéru v rámci 70. ročníku Berlínského mezinárodního filmového festivalu – Berlinale. V hlavní roli Jana Mikoláška se představí Ivan Trojan, jehož mladší verzi ztvárnil jeho syn Josef Trojan. „Myslím si, že je to nejlepší scénář, jaký kdy Marek Epstein napsal. Zároveň to bylo to nejnáročnější, co jsem kdy točil. Obsáhl jsem tři věková období, ta postava je velmi rozporuplná a scénář se pohyboval v několika časových rovinách,“ vysvětlil držitel šesti Českých lvů Ivan Trojan. Mikoláškova asistenta, ale zároveň také životního partnera, si zahrál slovenský herec Juraj Loj. „Mikolášek léčil podle svých slov více než pět milionů pacientů, lidé u něj denně stáli fronty. Zároveň se ale nemohl smířit s tím, kdo vlastně je. Kromě jeho boje se silným egem je zajímavé i emotivní jádro příběhu, také velmi vášnivé a bolestné… V obou směrech je tento filmový příběh originální,“ dodala držitelka mnoha festivalových cen, Českého lva a tří nominací na Oscara, režisérka Agnieszka Holland.

undefined

Neděle 30.8. 10:00hod Křupaví mazlíčci Animovany, Dobrodružný

Co byste dělali, kdybyste dostali krabici sušenek ve tvaru zvířátek, které mají kouzelnou moc proměnit vás v jakékoli zvíře? Owen Huntigton žije pouze prací, jen těžko hledá čas na svou ženu a malou dcerku. A pak to přijde, Owen zdědí cirkus po svém strýčkovi. Tohle by mohla být šance na změnu, na dobrodružství a zábavu, na opravdový rodinný život. Malý cirkus je ale na pokraji krachu, nestíhá konkurenci obrovského zábavního řetězce, klauni, akrobati a další už jsou postarší a leccos je bolí. Tohle dědictví se zdá být spíš prokletím a pohromou, ale pak Owen objeví starobylé tajemství strýčka Boba. Krabici s kouzelnými sušenkami, které mohou proměnit člověka ve zvíře. A najednou je tu plno zvířat, která tančí, zpívají a předvádějí akrobatické kousky – a pak se s pomocí sušenky znovu promění do lidské podoby. Nic jim nemůže zabránit v úspěchu a oživit zašlou slávu! Nebo ano? Je tady totiž ještě Horatio, zákeřný bratr strýčka Boba, který chce kouzelný cirkus jen pro sebe. A aby ho získal, je schopen udělat úplně cokoli. Výtvarníkem filmu je Cartera Goodriche, který pracoval na animovaných filmech jako Ratatouille, Já, padouch nebo Hotelu Transylvania, spolurežisérem se stal Tony Brancroft jenž coby animátor pracoval na disneyovkách Lví král, Pocahontas, nebo Tarzan. Magie zafungovala i při obsazování hlasů kreslených postav. Emily Blunt, Danny DeVito, Ian McKellen, John Krasinski nebo Sylvester Stallone je výjimečná sestava. „Pak se stalo něco opravdu kouzelného. Emily a John přišli do studia pro první dialogy a šli mimo scénář. Bavili se, dělali vtipy, improvizovali. A já si uvědomil, že mám skvělé herce a musím je nechat hrát. Nakonec tedy všichni nejdříve namluvili své postavy a podle toho jsme pak dokončovali animaci,“ vzpomíná režisér a autor scénáře Scott Christian Sava.

undefined

Středa 2.9. 19:00hod Šarlatán Opakování ze soboty

Více informací zde: https://www.kinorymarov.cz/program/