Veronika Zajícová vyboxovala evropský bronz

Významného úspěchu dosáhla mladá krnovská boxerka Veronika Zajícová, která se coby reprezentantka a dvojnásobná mistryně ČR zúčastnila v Černé Hoře evropského juniorského šampionátu, kde vybojovala bronz.

Foto: MěÚ Krnov

Její výchozí pozice přitom nebyla snadná, protože podmínkou účasti bylo setrvání ve váhové kategorii, v niž v únoru obhájila domácí titul. „Tím, že Verča dospívá a nabírá svaly, bylo 51 kilogramů, kterých tehdy docílila, udržitelných po celý rok jen velice těžce. V létě se díky intenzivnímu tréninku dostala o pět kilogramů výše a pokud by nezvládla vrátit se zpět, nemohla na mistrovství Evropy pomýšlet,“ popisuje Veroničin otec Radek Zajíc s tím, že jeho dcera v sobě našla dostatek odhodlání k tomu, aby kila shodila, i když se jí to ve výsledku mohlo vymstít. „Kdo Verču zná, ví, že denně trénuje a tudíž na sobě nemá žádný tuk navíc. Proto hrozilo, že se shazováním kil zbaví i svalů a energie, které by ji chyběly při zápase.“

Veronice se odříkání i pevná vůle vyplatily a i když při prvním utkání v úterý 17. listopadu nebyla favoritkou, ukrajinskou šampionku porazila a zajistila si tak třetí místo. To mohla o tři dny později vylepšit vítězstvím v duelu s několikanásobnou mistryní Ruska, což se však už nepodařilo.

„Přesto se jedná se o úžasný výsledek. Verča studuje střední odbornou školu dopravy a cestovního ruchu, jejímuž vedení i učitelům patří velký dík, stejně jako všem, kteří ji podporují. Naše země bohužel nemá tolik prostředků ani specializované školy, jako třeba v Rusku. Máme však spoustu nadšenců, kteří to dělají srdcem. Verča má štěstí, že ji trénuje Stanislav Ivanov z Box Clubu Krnov, který je obdařený neskutečnou trpělivostí i zkušenostmi, a pod jehož vedením klub dosáhl mnoha úspěchů. Verča by se také neobešla bez kamarádů a kamarádek z klubu, protože box je kontaktní sport a bez sparring partnera se nedá trénovat. Svůj podíl má i město Krnov, které financovalo část nákladů spojených s její účastí na šampionátu,“ uzavírá Radek Zajíc.

Zdroj: MěÚ Krnov