Život jen někomu: covid+ ano, ženy s nádorem vaječníků ne

Už od jara mne fascinuje onen uvědomělý boj za každičký život, ať to stojí cokoli. S otevřenou pusou čtu výkřiky typu „Právo na zdraví a život je nejpřednější!“ nebo „Smrt na covid je příšerná!“ (protože jiné smrti jsou v pohodě, usneste a už se neprobudíte ve 100% případů) nebo „Ekonomika se vzpamatuje, nezáleží na penězích, jen na životech“ a nejabsurdnější ze všech „Ti lidi tu mohli ještě 10 let být!“ (nebo víc, přidejte délku přežití dle libosti, zřejmě lidé mohou žít i do 150 a ne do 78, což je v ČR naděje dožití). Fascinuje mě, že mnozí dospělí spoluobčané si doteď mysleli, že smrt neexistuje. Fascinuje mě, že se lidé domnívají, že jiné nemoci, než covid se smrtností 0,23%, nejsou vážné a není se jimi třeba zabývat. Hlavně se izolovat a získáme život věčný, roušky nahradí svatý grál!

Když člověk vidí, kolik se vyhodilo naprosto zbytečně peněz (asi už budu brzo potřebovat připomenout, prčo že všechny ty nesmysly děláme, nějak mi to začíná vypadávat z paměti), musí ho nutně popadnout běs, když si přečte článek o tom, že pojišťovna nechce hradit léčbu ženám s nádorem vaječníků, protože je, světě drže se, moc DRAHÁ! Prý stojí jedna taková žena 150.000,- Kč měsíčně a je to na dva roky. Těch žen je pro představu v republice cca 1000 ročně. Jejich celková léčba by tedy stála cca 3, 6 ml. Kolik že se platí za neefektivní PCR testy, u kterých stále nevíme, k čemu že vlastně má jejich provádění sloužit jinému, než jako podklad pro hysterii Kubka nebo Flegra?

Jestliže každá jedna žena s nádorem vaječníků stojí 150.000 měsíčně a nemocnice dnes dostávají naprosto absurdně a nespravedlivě 60.000,- Kč denně na „covidové“ lůžko navíc, přijde vám to spravedlivé? Má snad život těch, kdo leží ve špitálu s pozitivním testem (zemřelí na covid mají průměrný věk asi 79 let) větší cenu než život žen s rakovinou vaječníků? Zjevně ano.

Ženy s rakovinou vaječníků, kterým se od státu nedostane pomoci, jsou jen jedním z mnoha smutných příkladů. Mohli bychom psát o dalších a dalších nemocech, které společnosti asi nepřipadají dost hrozivé a dost dojemné, aby si jejich „majitelé“ zasloužili pomoc. Nechápu, kdo určil, že životy milionů lidí nemají hodnotu a nikdy to nepochopím. Nechápu, proč si to ony miliony nechají líbit.

Zdroj: http://stavbeznouze.cz/