Česká vláda jako první na světě zvažuje zavést 100% náhrady mzdy pro lidi, kteří se přijdou dobrovolně testovat a skončí s pozitivním testem v karanténě!

Česká vláda jako první na světě zvažuje zavést 100% náhrady mzdy pro lidi, kteří se přijdou dobrovolně testovat a skončí s pozitivním testem v karanténě! Lidé nechtějí chodit na testy dobrovolně, tak jim zaplatíme plnou mzdu, když budou marodit s Covidem! Kdo bude marodit s chřipkou, dostane jenom obyčejnou nemocenskou a na 100% náhrad za ušlou mzdu nedosáhne! Vláda v podstatě vzkazuje, že prostě ty nemocné lidi s koronou vyrobí, ať to stojí, co to stojí! PES je znovu na čtyřce a hospody v ČR opět po pár dnech zavřou! Na Slovensku se schyluje těsně před Vánoci k lockdownu, lidé na sociálních sítích začínají panikařit, že ani nestihnou nakoupit dárky!

Česká republika se zapojila naplno do projektu Velkého resetu a trumfla Igora Matoviče na Slovensku návrhem, který zaujal i Evropskou komisi. Česká vláda totiž na popud ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové zvažuje, že lidem v karanténě bude stát vyplácet po dobu karantény 100% ušlé mzdy, a to nejen po dobu jejich biologické karantény, ale po celou dobu, kdy jejich zaměstnavatel bude vzhledem k opatřením systému PES nucen mít zavřený podnik, provoz, obchod, závod, restauraci atd. Lidé totiž podle Andreje Babiše nespolupracují a nechtějí se nechat dobrovolně testovat, protože se bojí o ztrátu zaměstnání v případě pozitivního výsledku.

Protiepidemický systém PES

Doslova tak hrozí, že celoplošné testování, které má být spuštěno v ČR 20. prosince v době těsně před Vánoci, skončí naprostým fiaskem. Určitě vás napadne, proč Andrej Babiš nejde stejnou cestou jako Igor Matovič na Slovensku, kde dobrovolné testování probíhá tzv. “na sílu” a lidé bez testů musí být doma v karanténě a nesmí do práce. Důvod je jednoduchý, na Slovensku to jde takto na sílu udělat, protože tam je po volbách. Jenže v ČR je před volbami. To je jediný důvod, proč v ČR nebude použit Matovičův fašizoidní model testování “dobrovolně na sílu”.

Když se necháte otestovat, zaplatíme vám v karanténě 100% mzdy. Marodit s Covidem se vyplatí!

Ministryně financí Alena Schillerová už v podstatě situaci nekontroluje ani z hlediska státní pokladny, protože návrh Jany Maláčové je politickým tématem před volbami. Schillerová se pouze omezila na výrok [1] pro česká média, že by to vyžadovalo změnu zákona a vznik dvou různých nemocenských, jedna pro lidi s koronavirem a druhá pro lidi s ostatními nemocemi, takže lidé s koronou by pobírali 100% ušlé mzdy na nemocenské, lidé s chřipkou či jinou nemocí by měli nižší nemocenskou. Ministryně potvrdila, že je potřeba lidi motivovat, aby podstupovali testy, ale že by to mohla být i jiná forma motivace než jenom úhrada 100% ušlé mzdy.

Tabulka PES – klikněte pro zvětšení

V Česku se totiž budou příští rok na podzim konat parlamentní volby a tato situace s koronavirem opravdu ohrožuje Hnutí ANO jako žádná jiná věc v minulosti. Na Slovensku byly volby před 10 měsíci a tam je přinucování lidí k testování mnohem jednodušší pro premiéra, protože další volby jsou daleko. Babiš tenhle luxus v ČR nemá a namísto přinucování českých občanů může používat jenom jednu metodu, nakupování občanů, aby se přišli testovat za peníze. Forma zatím není jasná. Protiepidemický systém PES je znovu na stupni 4, přitom restaurace a hospody znovu otevřely teprve ve čtvrtek, po 3 dnech jim tak hrozí, že budou muset znovu zavřít pro hosty a prodávat jen jídlo přes okénko. Podnikat v oboru pohostinství se už nedá, nemá to prostě smysl.

Zaměstnavatelé nechtějí, aby jim zaměstnanci přivolali na firmu pohromu v podobě celozávodní karantény

V redakci víme, že se uvažuje o několika formách, např. sleva na dani přesunutá zaměstnavatelem zaměstnanci v karanténě jako 100% úhrada ušlé mzdy, jenže i to by znamenalo, že to zasáhne státní rozpočet na výběru daní, ale z hlediska matematiky jde o účetní akrobacii a přesouvání peněz z jedné kapsy do druhé, protože je úplně jedno, jestli náhrady za mzdy bude platit stát přímo, anebo to bude nepřímo přes zaměstnavatele a jeho daňovou zátěž ve vztahu ke státu. Jenže 20. prosinec se kvapem blíží a ochota Čechů k dobrovolnému testování je opravdu nízká, protože každému je jasné, že když bude pozitivně otestovaný, má to ne jeden, ale hned dva dopady, přičemž ten druhý je mnohem brutálnější. Prvním dopadem je, že člověk bude doma v karanténě a přijde o příjem, ale ten druhý dopad dolehne přímo na zaměstnavatele.

Jan Blatný, ministr zdravotnictví

Pokud totiž zaměstnanec je shledán pozitivním, okamžitě dojde ke spuštění poplašné sirény na místní hygienické stanici, která je o pozitivitě zaměstnance hned informována. Okamžitě přiletí do podniku lítačka, policie, doktoři v kombinézách, obklíčí celý závod, lidé utíkají zadními vchody v panice, vyskakují z oken, zásahy hygienických komand jsou opravdu jako z akčního filmu. A hned probíhá testování zaměstnanců a hygiena hned nařizuje celý závod uzavřít a poslat do karantény, a to kvůli jednomu jedinému člověku s pozitivním testem. Zaměstnavatelé proto zakazují lidem testy, zakazují jim instalovat si do telefonů šmírovací aplikaci eRouška, protože i jeden jediný pozitivně testovaný zaměstnanec firmy může přivést celý podnik do karantény.

Na Slovensku se testuje “dobrovolně na sílu” jako v lágru, v Česku to nejde, protože je před volbami

A přesně toto je důvod, proč Babišova vláda si chce lidi koupit za to, že se přijdou testovat. Když člověk bude pozitivní, ale bude mít 100% hrazenou ušlou mzdu, tak klidně bude doma a zaměstnancům to vadit nebude. Kdo to ale odnese, to budou zaměstnavatelé a podniky, které budou muset zastavit výrobu kvůli karanténám svých zaměstnanců. A těm podnikům uhradí ušlý zisk za zastavení výroby kdo? Kdo nahradí ušlý zisk majitelům restaurací? Odpověď je jednoduchá, nikdo! A proč to nevadí? Protože podnikatelů a živnostníků je řádově méně než zaměstnanců, hlavní armády voličů Hnutí ANO. Volby rozhodují zaměstnanci, takže je potřeba si koupit je, nakupovat přízeň podnikatelů je pro populistické kádry bezpředmětné. A není bez zajímavosti zvolené datum zahájení celoplošného testování v ČR. Přesně v předvečer slunovratu tak mají čeští občané nastoupit fronty na celoplošná testování.

Igor Matovič pomáhá s upevněním štítu pracovnici na odběrech. Foto: TASR

Jenom idiot by si myslel, že 4 dny před Vánoci budou občané dobrovolně stát fronty na jakési testy, když lidé shání dárky a mají úplně jiné starosti. Na Slovensku je situace diametrálně odlišná. Igor Matovič požaduje v období Vánoc a těsně před Vánoci další plošná testování, odpor proti tomuto nápadu už je tak obrovský, že nemá podporu ani v jednotlivých krajích, a pokud se prý nepodaří plošná testování prosadit, tak místo toho přijde lockdown před Vánoci a během Vánoc.

Děti ve slovenských školách budou plivat do společného plivátka a PCR laboratoř to dílo potom otestuje kolektivně jako jeden za všechny, všichni za jednoho

Sledujeme situaci na Slovensku velmi pozorně a na sociálních sítích už mají lidé jasno, že tento týden je poslední týden, kdy si lidé budou moci nakoupit vánoční dárky, zásoby na pečení a stromečky, protože potom přijde minimálně měsíční lockdown na Slovensku podle izraelského modelu [2]. Došlo by k uzavření podniků, závodů, obchodů, k zastavení hromadné dopravy, na nákupy by lidé mohli zřejmě asi je 2x týdně pro potraviny a nezbytné věci do domácnosti, jinými slovy, zastavení ekonomiky na zhruba měsíc by Slovensko poslalo ekonomicky ke dnu způsobem, jaký by už nedokázalo vykrýt, a to ani s pomocí evropského schodkového rozpočtu a různých evropských dotačních balíčků.

Igor Matovič při prezentaci prvního kola celoplošného testování

Slovenský premiér se ale nezastaví a nově oznámil, že děti ve slovenských školách by se místo špejlí testovaly pomocí slinových testů a kloktadel [3]. Dětem se nalije do pohárku roztok, který vykloktají, vyplivnou do pohárku zpátky a jeho obsah nalijí do společné nádoby ve třídě. Všechny děti tak naplivají do společného plivátka, jehož obsah potom otestuje profesionální PCR laboratoř. Pokud výsledek bude pozitivní, tak to bude znamenat, že alespoň 1 dítě ve třídě je pozitivní, nikdo ale nebude vědět, které to je. Takže v karanténě skončí potom celá třída. Igor Matovič se nechal slyšet, že toto ještě nikde na světě nevymysleli, že Slovensko bude první. Ano, má pravdu předseda, takové testování školních tříd opravdu nikde na světě mít nebudou, naštěstí.

Do konce roku musí politici vyrobit velká a děsivá čísla “nakažených” jako v Bidenově Americe, takový je úkol od globalistů

Slováci mají tu smůlu, že tam mají těsně po volbách, takže politici se k občanům mohou chovat jako bestie a diktátoři, protože do dalších voleb je daleko. Slovenská opozice nemá ochotu se stavem něco udělat, podle všeho to vypadá, že opozice čeká, že se slovenská vláda tak znemožní, že sama skončí. Výsledek je ale jasný, že zatímco na Slovensku se testují fašizační procesy řízení na úrovní koncentračního tábora nového věku, v ČR se pro změnu jede metoda uplácení občanů, aby se nechali testovat. Jako kdyby na testech závisel osud světa. Nebo snad opravdu závisí? K čemu jsou ty testy? Mají prostě vykreslit děsivé počty nakažených v populaci. A na základě toho děsivého čísla mají být přijaty zákony na povinná plošná očkování. To je přesně ten důvod.

Igor Matovič a Andrej Babiš

Nelze politicky protlačit povinná očkování, když nebudou existovat děsivá čísla nakažených. A k výrobě děsivých čísel jsou zapotřebí právě ty plošné testy. Uměle se dají čísla nakažených fejkovat ve statistikách jen do určité míry a do určitého objemu populace. Ovšem k výrobě opravdu velkých čísel nakažených, jako např. v USA v řádech desítek milionů osob, k tomu jsou už zapotřebí masivní a celoplošné testovací akce. A to je ten důvod té hysterie v ČR, na Slovensku a v dalších zemích, kde politici plní úkol a zakázku globalistů, mají za úkol vyrobit do konce tohoto roku děsivá a masivní čísla nakažených. Úkol je daný jasně, do konce tohoto roku! Protože už počátkem roku příštího dostanou politici nový úkol, navazující plynule na tento s testy. Bude to úkol prosazení celoplošného očkování na povinné bázi, v důsledku “děsivých” čísel z celoplošných testů.

-VK-

Šéfredaktor AE News

Zdroj: https://aeronet.cz/