Všude ruší adventní trhy, ale Krnov to nevzdal

Tak jako vláda každou chvíli měnila pravidla pandemického režimu, tak také město Krnov zvalo na adventní trhy nebo je zas rušilo nebo posunovalo termín. „Adventní trhy budou! I přes nová opatření,“ oznámil poslední a tentokrát už konečný verdikt starosta Krnova Tomáš Hradil jen pár dnů po tom, co město hlásilo jejich zrušení.

Krnov, adventní trhy, 11. prosince 2020.

Starosta také prozradil, jak se v těch permanentních změnách jako organizátoři trhů postupně naučili orientovat. „Už několik měsíců jsme na radnici zvyklí ráno vstát, opařit se čajem a studovat nová vydání Sbírky zákonů. Nějak si poradíme,“ napsal starosta optimisticky ve své pozvánce na trhy.

Krnované si od středy 9. prosince konečně užívají tradiční vánoční atmosféry na náměstí mezi stánky s rukodělnými výrobky. Pokud jste ještě nenavštívili krnovské adventní trhy na náměstí, poslední příležitost bude v sobotu od 10 do 18 hodin. Trhovci si mezi sebou vyměňují zkušenosti jak ekonomicky přežít v situaci, když se všude už od jara ruší jarmarky a omezuje stánkový prodej.

Kde mají OSVČ vzít peníze na zdravotní a sociální pojištění, když pro ně byl pouliční prodej nebo sezonní jarmarky na hradech a zámcích jedinou příležitostí k výdělku. Letos potřebují podporu zákazníků jako nikdy před tím. Ať už koupíte na krnovském náměstí vyřezávanou vařečku, magnetku na lednici, krmítko pro ptáčky, ovčí rouno nebo náušnice s polodrahokamy, můžete mít u toho dobrý pocit, že v adventní době pomáháte bližním v nouzi.

Zdroj: https://bruntalsky.denik.cz/