Požár rodinného domu v Malé Morávce způsobil škodu za 1,5 milionu korun, zasahovalo při něm devět jednotek hasičů

MALÁ MORÁVKA(FOTO) | V sobotu 6. února 2021 byl čtyřicet minut po půlnoci na tísňovou linku hasičů ohlášen požár rodinného domu v Malé Morávce na Bruntálsku.

Prev1of6Next

Operační středisko k události ihned vyslalo šest jednotek hasičů – profesionální ze stanic HZS MSK v Rýmařově a Bruntálu a dobrovolné z obcí Malá Morávka, Dolní Moravice, Karlova Studánka a Vrbno pod Pradědem.

„Po příjezdu na místo události se střecha objektu o půdorysu přibližně 20×10 metrů nacházela zcela v plamenech. Velitel zásahu vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu a vyžádal si na místo další síly a prostředky – poplach tak byl vyhlášen i dobrovolným hasičům ze Světlé Hory, Břidličné a Bruntálu,” informoval Jakub Kozák, zastupující tiskový mluvčí HZS Moravskoslezského kraje.

Požár zcela zasáhl půdní prostor domu a šířil se dále do obytných místností. „Hasiči k likvidaci postupně nasadili šest vodních proudů, zasahovali v dýchací technice. Pro dodávku hasební vody bylo na místním potoce zřízeno čerpací stanoviště, na kterém pracovala dvě plovoucí čerpadla. Požár se podařilo lokalizovat – tedy zabránit dalšímu šíření – krátce po půl třetí ráno. Velitel zásahu na místo povolal protiplynový automobil ze stanice HZS MSK v Bruntálu, který dovezl na výměnu další dýchací přístroje,” sdělil dále Kozák.

Předběžná výše škody byla odhadnuta na 1,5 milionu, v průběhu dne bude na místě probíhat další šetření – kromě výše škody se specialisté z řad hasičů budou zabývat i příčinou vzniku požáru,” informoval mluvčí závěrem.

Krátce po půl osmé byl zredukován počet jednotek na místě zásahu – velitel čtyři z nich odeslal zpět na základny. Dohašování skrytých ohnisek a rozebírání zasažených konstrukcí trvalo hasičům ještě celé sobotní dopoledne.

Autor: Z. Spurná Zdroj: https://stabruntalsko.cz/