Jak si dnes žijí opravdu bohatí

Jistě jste už mnohokráte slyšeli naprosto odzbrojující větu „Má tolik peněz, že víc nepotřebuje, vždyť by to stačilo i jeho dětem a vnukům – obětuje se pro nás!“. Nejhorší na ní je, že mnoho lidí svým slovům snad i skutečně věří. Věří tomu, že když má někdo pár stovek ušmudlaných milionů korun je skutečně bohatý a netouží po tom mít víc.


Za co by proboha taková hausnumera utratil? Ptá se vás nechápavě oddaný obhájce s podivným leskem v očích, slastně polykajíc glutamátem nasycenou šmakuládu z akce v Kauflandu. Až se Vám „to“ zase stane, odkažte jej prosím na tento článek. Nemusí umět anglicky, stačí se jen dívat. A málem bych zapomněl, budete jej muset fyzicky přimět, protože si určitě začne hledat výmluvy typu „mě to nezajímá, nemám teď čas, to mi k ničemu není, já jim to přeju“, on totiž pravdu tuší – je zjevná, ale zavírá před ní doslova oči.

Každý musí nějak bydlet

254M USD = 5.1 miliardy tj. 5.100.000.000 + náklady

Dalších 7 průměrných domečků jen pro představu – někomu jeden prostě nestačí…

https://www.youtube.com/embed/z881jehUveQ
A potřebujeme i „chatičku„. 14M USD, = 300 milionů + náklady

Co naplat, na Havaj autem nedoplavete
160M USD = 3.2 miliardy + 300 milionů náklady ročně

I zbytek rodiny potřebuje nějakou přepravu, třeba do Dubaje
75M USD = 1.5 miliardy + náklady

Nějaké hračky pro děti

https://youtube.com/watch?v=Ii4HKg7hw18%3Ffeature%3Doembed

Ani čistokrevní mazlíčci nejsou levná záležitost
+- 10M USD = 200 milionů + náklady za poníka

Ale třeba hřebec Tapit si na sebe vydělá, za jedno připuštění jeho majitel inkasuje 300.000 dolarů tj. 6 milionů, ano čtete správně, jeden výstřik Tapita má větší hodnotu než celý váš dům, nebo souhrn celoživotní práce. Co si majitel podobného miláčka asi myslí o lidech jako vy? Máte pocit, že ho skutečně trápí globální oteplování, politická situace v Africe, nebo vaše blaho? Opravdu?

Bonus – „moderní“ umění není také zadarmo.

Znáte jeho smysl?

Moderní umění je „o tom“, že ten kdo si koupí podobnou patlaninu má tolik peněz, že vyhodit třeba 80 milionů dolarů do kanálu pro něj není problém „on na to má“ a díky podobnému „obrazu“ to každý nyní ví, vy nuzáci. Teď běžte sbírat plastová víčka pro nějaké holohlavé děti v podfinancované nemocnici, reportáž v TV kterou miliardář vlastní byla tak dojemná… .

To máme dohromady bratru 500 mil. dolarů tj. 10 miliard za doslova základní nezbytnosti, které musí každý opravdový affluent nutně mít, žádná extravaganza ještě o patro bohatších dolarových miliardářů, jako

Vlastní mrakodrap za 40 miliard

Ekologická jachta na vodík za 13 miliard

V opačném případě jsou vám i vašim dětem dveře do té opravdu vysoké společnosti prostě uzavřené, jste jen další bezvýznamný chuďas, holota co může tak leda hladově koukat za oknem a nikdo se S VÁMI NEBAVÍ, protože nehovoříte řečí peněz.

Ostatně podívejte se na nedávný rozhovor s předešlým ministrem financí, ten jistě moc dobře ví, jak věci chodí.

Nechci ale aby článek vyzněl jen jako reklama na závist, já vše uvedené úspěšným lidem přeji.

Problém možná (???) pro někoho je, když se my ubožáci, na podobné kratochvíle několika prominentům povinně skládáme skrz státní rozpočet a věčně posloucháme, že na vůbec nic nejsou peníze, a proto si musíme zase o něco víc utáhnout opasky. Každý solární baron a dotační kníže totiž „úspěšně“ „podniká“ jen díky penězům vytaženým nám všem z kapes. Jen letos bude deficit cca 500 miliard, to je 50.000 od každého z nás, průměrná rodina žijící v králíkárně (když započteme i běžné odklánění) se tak jen letos složila hodně přes čtvrt mega na těch pár našich vyvolených.

Tak co, už vám začíná svítat, proč by ten VÁŠ hodný Honza z TV mohl chtít trochu loupat z perníkové chaloupky? Pořád si myslíte, že mu stačí co už má? A také už tušíte, kde všechny ty miliardy, za které mělo vyrůst hodně nových nemocnic, školek a parků vlastně končí, co má takříkajíc prioritu?

Většina populace je však ekonomicky negramotná (to není urážka ale záměrný stav) a tak si vůbec neuvědomuje, že je o takovou ránu zase letos někdo pumpnul. Až přijde neodvratná měnová reforma v nějaké formě, skrytá hyperinflace (však už se rozjíždí), záporný úrok, nebo snižování a posléze rušení infrastruktury, důchodů… budou jako vždy jen nechápavě kvičet a hledat viníka všude okolo, jen ne v sobě a své lenosti přemýšlet. Jó doslova se poprat o máslo v marketu a ušetřit 20Kč to je jiná, na to je energie dost.

Jedeme pomalu, ale jistě do finále, směr Venezuela, to víte každá sranda na dluh musí jednou skončit, i minulý režim si kluci jedni ušatí rozpustili tak nějak sametově když vše „dočerpali“.

A „pánko“ se bude časem telemostem z Kréty, Malediv, Švýcarska či Dubaje smát až mu popraská bránice. Zatímco někteří si budou užívat na vlnách nejvybranějšího luxusu, oddaní poddaní Máňa s Béďou budou důkladně protestovaní a naočkovaní sputníkem sedět další roky zelení strachem v domácím vězení s maskou na rypáku a lačně požírat rakovinotvorný chemický polotovar z holdingu (po kterém se poserou).

Už i hospoda, škola, holič, nákup bot, nebo návštěva města je totiž moc velký luxus, který si prostě společnost nemůže dovolit. Na plebs musí být přísnost, však ještě bude se slzami v očích děkovat za krátké uvolnění přes léto. Velký vůdce a jeho přicmrndávači totiž nejlépe ví komu dovolit cestovat, vycházet z domu, pracovat, nebo navštěvovat příbuzné! Jako vždy v historii se totiž vše děje v zájmu vyššího dobra! Tak je to správné, tak to má být, já neříkám ne!
Snad jen vážení, až se ten státní cecek i ucho urve, nezapomeňte, že to právě vy jste takový výsledek celou dobu chtěli a svého guru v tom podporovali. Stejně jako se mladí němci ve druhé světové už nemohli dočkat svého nasazení na válečná jatka kamsi za Ural ve třicetistupňových mrazech, kde na ně čekala věčná sláva pod pásy tanků.

Uklidňuje mě snad jen nesporný fakt, že my přeci stále žijeme v právní, lidově demokratické republice kde je svoboda jednotlivce nadevše… díky bohu (tedy vůdci) za to!

Třikrát urrrááááá

UŽ JE LÍP!
UŽ JE LÍP!
UŽ JE LÍP!

ps: Článek sdílejte a šiřte jak uznáte za vhodné, pokud se to ještě smí, vývoj je překotný.

Zdroj: https://dfens-cz.com/