Po „Sputniku V“ přichází „Mir-19“. V Ruské federaci se objeví supervakcína chránící před Covidem po celá desetiletí

Preparát budoucnosti pracuje na rozvoji buněčné imunity.

O revoluční vakcíně, která bude poskytovat ochranu před koronaviry po celá desetiletí, dnes v Kremlu informovali Vladimira Putina. Podle šéfky federální biomedicínské agentury se vývoj preparátu brzy dostane do závěrečné fáze. A to není jediný průlom ruských vědců.

Ještě účinnější, ochrana organismu mnohonásobně delší. Nová vakcína, o které ruskému prezidentovi referuje Veronika Skvorcova, by měla být skutečným průlomem v boji proti koronavirům.

– Pokud imunita protilátek zpravidla trvá měsíce, pak buněčná imunita – po celá léta a v některých experimentálních pracích bylo prokázáno, že tato imunita je zachována až 13-17 let , – uvedla Skvorcová.

– Dobře. Pokud vše půjde normálně, je to druhá polovina roku, že? – upřesňuje prezident Putin.

– Od července , – říká vedoucí FMBA.

– To budou klinické testy? ptá se prezident.

– To už bude klinika, – potvrzuje Skvortsová.

Vakcíny používané v současné době stimulují vývoj protilátek. Preparát budoucnosti má úplně jiný princip. 
Působí na rozvoj buněčné imunity: pomáhá tělu vytvářet takzvané přirozené zabijáky, objevují se cytokiny. 

Tato nová ruská vakcína může být zaregistrována do konce roku.

– Jak mi bylo řečeno, vakcíny, které dnes máme, účinně působí i proti těm kmenům, které tak dnes děsí každého v Evropě, ano a nejen v Evropě. Testy těchto vakcín, které čelí viru, ukazují, že naše vakcíny jsou účinné proti těmto kmenům,‘ – řekl Vladimir Putin.

– Ano, Vladimire Vladimiroviči, identifikovali jsme 3,5 tisíce mutací u Rusů. Všechny jsou ve skutečnosti jedenonukleotidní, neutrální, nemají význam pro průběh koronavirové infekce, říká Veronika Skvorcová.

Brzy bude možné bojovat s nemocí pomocí nového léku. Šéfka FMBA říká Vladimiru Putinovi: za několik týdnů bude dokončena první fáze testování léku s názvem „Mir-19“. 

Neovlivňuje imunitu člověka, je však vysoce účinný proti viru, ale navíc předchází nejzávažnějším formám koronavirové infekce,“ říká Veronika Skvorcová.

Unikátní vědecký vývoj je hlavním úspěchem Federální lékařské a biologické agentury. Kromě toho jsou její specialisté zodpovědní za bezpečnost v nejdůležitějších oblastech – jaderná energie, astronautika. První očkovaná posádka vystoupí na oběžnou dráhu v dubnu. Očkováni budou také sportovci ruských národních týmů, kteří se zúčastní příští olympiády.

https://ren.tv/player/video/embed/807857#autoplay=1;

https://bit.ly/3qffwbD

Zdroj: https://www.pokec24.cz/