VRBNO: Policejní pyrotechnik odpálil munice, při nálezu byl jeden granát odjištěný!

VRBNO POD PRADĚDEM, MNICHOV | V místní části Mnichov ve Vrbně pod Pradědem byly nalezeny ruční granáty. Jeden z nich byl odjištěn. V úterý 2. března 2021 ho odpálil policejní pyrotechnik za asistence hasičů. Místo bylo celou dobu od nálezu zabezpečené a střežené.

Foto: Policie ČR

V pondělí 1. března 2021 kolem 14. hodiny policisté přijali oznámení o nálezu munice. Oznamovatel našel tři ruční granáty v lomu v místní části Mnichov ve Vrbně pod Pradědem.

„Prohlídkou na místě pyrotechnik zjistil, že se jedná o ruční vejčité granáty, vzor 21, jeden z nich byl odjištěn. U takového granátu je nestabilní konstrukce a granát může být nebezpečný. Policejní specialista rozhodl, že s municí nebude nijak manipulovat a granáty odpálí na místě,“ informovala mluvčí moravskoslezské policie Zlatuše Viačková.

K likvidaci munice došlo v úterý 2. března 2021. Do té chvíle bylo místo nálezu střeženo policisty. „Před samotným odpalem byl kolem místa vytýčen bezpečnostní perimetr a pyrotechnik za asistence hasičů provedl postupný řízený odpal,“ uzavřela mluvčí Viačková.

Zdroj: https://stabruntalsko.cz/