Bruntál: Odložené knihy věnují malým pacientům

Na tři stovky knížek věnovali dárci dětem do nemocnic a ordinací pro dětské pacienty v rámci sbírky, kterou ve spolupráci se Střediskem volného času organizovalo město Bruntál. Sbírka se konala v rámci kampaně organizace Celé Česko čte dětem.

Foto: MěÚ Bruntál

Sběrné místo v sídle bruntálské městské policie bylo zájemcům k dispozici několik týdnů do 24. dubna. Sešly se zde dětské knížky pro různé věkové kategorie, obrázkové i pohádkové a dokonce i hračky. Několik knih věnovala také Městská knihovna Bruntál. Někteří dokonce pro nemocné děti donesli i hračky. „Všechno jsme to protřídili a nyní knihy distribuujeme dál,“ řekla Dominika Kulašová ze Střediska volného času Bruntál.

V pondělí 10. května si několik knih pro své pacienty převzal dětský lékař Miroslav Schubert. Další díly sbírky poputují do olomoucké, opavské a krnovské nemocnice. Zájem projevili také lékaři z dalších ordinací, kde se starají nejen o zdraví dětí, ale i o jejich radost.

Nezisková organizace Celé Česko čte dětem se snaží ve spolupráci s nakladatelstvími a dárci vybavovat dětské knihovničky v nemocnicích a v ordinacích dětských lékařů. Jejím posláním je prostřednictvím společného čtení budovat pevné vazby v rodině.

Organizace Celé Česko čte dětem byla založena v roce 2006. Více než 4.000 škol, školek, knihoven, rodinných a mateřských center, měst, obcí, nemocnic či jednotlivců se přihlásilo k myšlence o důležitosti předčítání dětem.

Zdroj: MěÚ Bruntál