Sovinec – Kašpárek ze skalního hradu

Ve dnech 18. – 19. září 2021 od 9-18 hod. se můžete těšit na akci na hradě Sovinec, a to „Kašpárek ze skalního hradu“. Jde o loutkářskou a pohádkovou pouť.

Více info na www.hradsovinec.czwww.spinavci.cz nebo tel. 725 577 726

LOUTKAŘSKÁ A POHÁDKOVÁ POUŤ NEBOLI LOUČENÍ S PRÁZDNINAMI. OBLÍBENÁ (NEJEN RODINNÁ) AKCE S CELODENNÍM PROGRAMEM !

Přijďte si užít romantickou atmosféru hradu Sovinec a jeho okolí. 

Loutkářská a pohádková pouť. Loučení s prázdninami aneb víkend plný pohádek. Šermířská a divadelní vystoupení, historický šerm, loutkové divadlo a pásmo nejen šermířských pohádek. Nebudou chybět pohádky pro nejmenší. . 

Probíhat budou také ale i klasické prohlídky pro všechny ostatní návštěvníky hradu, které zajímá historie a chtějí si užít krásné babí léto na hradě Sovinci. 

NA TÉTO VÍKENDOVÉ AKCI MIMO JINÉ VYSTOUPÍ:

  • Šermířská a divadelní společnost BERENDAL. Připravila novou šermířskou pohádku Posezení s králem. Těšit se také můžeme na středověké dvorské tance a pásmo nefalšovaných soubojů na sekery palcáty i meče
  • Loutkové divadlo KAŠPÁRKŮV SVĚT. Přiváži rodinnou loutkovou pohádku Peklo v Pekle a pohádku pro nejmladší Kašpárek a čaroděj.
  • Skupina scénického šermu ALLEGROS. Připomene oblíbenou šermířskou pohádku Popelák
  • Sokolnické ukázky výcviku a příletové poslušnosti dravých ptáků
  • Hrnčířská dilna Miluše Hrachovinové
  • Kovářské řemeslo představí mistr Jakub

Občerstvit se můžete v hradním občerstvení přímo v bastionu Klippelova bašta, který naleznete na 1. nádvoří (krytá letní zahrádka Klippelova bašta s posezením v hradním bastiónu nabízí kromě alko, nealko nápojů, piva, brazilské kávy, kvalitního čaje, svařeného vína atd. také polévky, hlavní jídla, grilované maso, saláty, tortilly, pizzu atd.).  

Prohlídky hradu s průvodcem v kostýmu od 9:30 do 17:00 každých 30 minut. Můžete navštívit krátký nebo dlouhý okruh včetně chodby v podzemí nebo si hrad projít sami, budou také speciální prohlídky „pro práčata“ pro nejmenší, tak aby bavili i Vaše menší děti. Bude probíhat také oblíbený „Sovinecký rébus“, kde si můžete ověřit i s Vašimi dětmi, co jste se o hradě dozvěděli.

Zároveň s touto akcí probíhá výstava Jindřicha Štreita „Ohlédnutí“.  Výstava známého českého fotografa Jindřicha Štreita k jeho životnímu jubileu. Výběr fotografií z různých fází jeho tvorby.