Poprava Hany Lipovské v přímém přenosu: Mravných a statečných se zbabělci musejí zbavit.

PETR HÁJEK je zděšen tím, co odehrálo ve sněmovně při politickém „ukřižování“ Hany Lipovské, nebojácné mladé ženy, která nechtěla nic jiného, než aby se Česká televize chovala a pracovala, jak jí velí zákony

Dnes jsme byli svědky něčeho dosud nevídaného: politické vraždy v přímém přenosu. Křehká dívka, vynikající ekonomka, vysoce morální žena žijící a pracující podle podle pevných mravních zásad, jež nejen v tomto prostoru fungovaly (až donedávna) dva tisíce let, byla souzena, odsouzena a popravena za své mravní postoje.

Před časem byla zvolena do Rady České televize – a svou roli vzala s odpovědností sobě vlastní: Odhalovala nepravosti v tomto hlavním mediálním stanu nepřátel českého státu a jeho národů. Poukazovala na kšeftování v instituci placené z povinných daní nás všech. Trvala na tom, že ředitel Dvořák si nemá dělat z takzvaně veřejnoprávní televize reklamní agenturu pro své firmy. Dělala vše pro to, aby se veřejnoprávní statut této instituce mohl stát v budoucnu skutečností. Aby Česká televize nebyla pouze hlásnou troubou skupiny bruselských kolaborantů, ale řídila se alespoň svými vlastními „zákony“ (například Kodexem, jejž sama vypracovala).

Thriller v přímém přenosu

Hodně to připomíná příběhy z předlistopadového režimu – z něhož jsme ostatně tuhle odpornou televizi zdědili. Se vším všudy. Kdo někdy vešel do studií na Kavčích horách a byl jen minimálně citlivý, ihned poznal, že je ve skanzenu bolševismu, jenž zůstal pevně uvězněn v jeho zdech, kancelářích – a především myšlení a způsobech jejího vedení a oportunních redaktorů. Vlastně se nic (kromě kulis) nezměnilo: Za reálného socialismu jsme totiž také měli docela „civilizované“ zákony. Například svobodu slova. Jen své vlastní zákony vládnoucí elity nedodržovaly. A protože nebyl žalobce (když se objevil, byl smeten), nebyl ani soudce. 

Hana Lipovská se v Radě ČT stala žalobcem. A tedy člověkm určeným k likvidaci. Věděla to, přesto nepřestala. Před volbami se dokonce rozhodla, že bude kandidovat ve Volném bloku poslance Volného. Toto politické angažmá jí zákon umožňuje. Ostatně mnozí členové Rady v minulosti i současnosti takové politické angažmá rovněž měli. Upozorňovali na to mnozí. Přesto režisérka Olga Sommerová navrhla odvolání Hany Lipovské z Rady ČT, protože prý porušuje zákon. Jako kdysi…

Sommerová je „čistá havlistická Kavárna“. Nastoupila do parlamentu nedávno na uvolněné místo po jednom „mačovi“ z TOP 09, který rezignoval, když se na něj provalily jeho sexuální skandály. Ty byly ovšem v pořádku, otcové TOP 09, Kalousek se Schwarzenbergem spíš kroutili hlavami, proč kvůli takové prkotině barevná multikulti ikona vůbec odstupuje. Určitě by ho nikdo odnikud neodvolával. Mravně bezúhonou bojovnici proti politické (a veškeré další) korupci v ČT ovšem „ukřižovali“. A byl to politický thriller v přímém přenosu. Takhle o něm referuje web Volného bloku, za nějž Hana Lipovská na Pardubicku kandiduje:

Copak se jí nikdo nezastanete

Hana Lipovská byla v pátek 17. září 2021 odvolána z Rady ČT. Poslanec Lubomír Volný se snažil za každou cenu zabránit hlasování. Obrátil se na SPD a KSČM, aby spolu s ním obstruovali. „Tomio, nedovol odvolání Hanky Lipovské, ty nejsi krysa,“ řekl. Nakonec ho ze sálu musela dostat silou ochranka.

Jeho vyvádění ze sálu komentoval na Twitteru poslanec ODS Pavel Žáček následovně: „Nácek se snažil o degradaci celé dolní komory, takhle to dopadlo, musela zasahovat ochranka. Nezapomeňme ovšem, kdo ho stvořil.“

„Zachraňte Hanu Lipovskou, vaši kandidátku, která bojuje proti Dvořákovi,“ apeloval na poslance před tím, než byl vyveden, Volný. „Tomio, Hanka je tvůj kandidát, bojuje proti mafii v České televizi. Prosím tě, obstruuj,“ řekl Volný.

Před tím si také stěžoval, že mu nefunguje jeho hlasovací zařízení. A z jiného odmítal hlasovat, protože může být podle něj infikováno covidem.

Když s ničím neuspěl, odmítl odejít od řečnického pultu, a sundal si sako. Věděl, co bude následovat. Ochranná služba Sněmovny ho násilím vyvedla ven. I to se už jednou stalo. Sněmovna opět nechala vypnout přímý přenos z kamer v sále. Občané tedy nemohli vidět, co se skutečně děje, jak ve Sněmovně zacházejí s poslancem, který byl zvolen hlasy svých voličů.

Vládní ANO předtím podpořilo návrh poslankyně za TOP 09 Olgy Sommerové, aby se o tom jednalo. Ještě ve čtvrtek to spolu s SPD a KSČM zablokovalo. Poslanci již vyřadili z programu schůze ostatní body, ale dohodli se, že budou jednat, dokud o Lipovské nerozhodnou.

Na návrh šéfa poslanců TOP 09 Vlastimila Válka Sněmovna omezila možnost vystoupení poslanců na dvakrát deset minut, aby zabránila pokusům o obstrukci.

„Jak to, že nenavrhujete odvolání radního Kühna, který je poradcem ministra kultury Lubomíra Zaorálka?“ ptal se Lubomír Volný poslanců kvůli sporu o Hanu Lipovskou v Radě ČT. Člen Rady René Kühn uvádí, že působil jako externí poradce na Ministerstvu kultury.

Václav Klaus mladší neúspěšně navrhl přerušit jednání o odvolání Lipovské do doby, než se volební výbor vyjádří i k působení Zaorálkova poradce v Radě.

„Snažíte se odvolat jedinou členku Rady ČT, která se snaží systematicky bojovat proti rozkrádání 7 miliard,“ hájil Lipovskou, která kandiduje v říjnu ve volbách za Volný blok.

Hana Lipovská vede kandidátku Volného bloku v Pardubickém kraji a přesto neopustila místo v Radě ČT. Česká televize podle něj není veřejnoprávní, ale spíše sněmovní televize. L. Volný neprosadil odvolání celé Rady ČT.

Mluvil i o podrazu na Lipovskou, že se nemohla účastnit jednání volebního výboru Sněmovny. Poslanci totiž změnili původní místo jednání, když na původní místo dorazili přívrženci Volného bez ochrany dýchacích cest.

„Já jsem ji volil, ale dnes budu hlasovat pro její odvolání,“ řekl o Lipovské poslanec ANO Milan Feranec.

Brzy přijdou i pro nás

Koneckonců – dalo se to čekat. ANO se sice původně odmítlo na popravě Lipovské podílet, ale… kdeže je včerejšek? Mezitím zjevně došlo k řadě „obchodů“, které projednání protiprávního návrhu soudružky Sommerové umožnily. Sněmovna sice neprojednala (a už neprojedná) stovky jiných připravených zákonů, ale na tohle čas našla. Neprojednala je, proto, že marnila čas obstrukcemi, aby nemohli být dovoleni zbývající členové televizní Rady. Teď se však žádné obstrukce nekonaly. Nevíme sice přesně, jaké obchody si zúčastnění za plavovlasou hlavu dohodli, ale jsou stejně nemravné jako věc sama.

Čest budiž Trikolóře a jejímu „otci zakladateli“ Václavu Klausovi mladšímu, který se jediný pokusil celou tu hrůzu zastavit. Velký otazník visí nad SPD a jmenovitě Tomiem Okamurou, kteří ani nehlesli – přestože šlo fakticky o jejich kandidátku v Radě. Co jim za to asi nabídli? Jakou podobu má dnes „třicet stříbrných“? V tomhle bylo volání poslance Volného na Okamuru stejně drtivé jako marné. Nakonec ho i před jeho očima „zmalovali“ a vyvlekli ze sálu. Samozřejmě že byly opět vypnuté kamery, aby to řádění veřejnost neviděla.

Fialův poslanec Žáček mluví o „náckovi“. Jako náckové se ve skutečnosti zachovali všichni, kdo tenhle zdrcující obraz zdejší „protektorátní demokracie“ zorganizovali, nebo proti němu alespoň nevystoupili. Velmi to připomíná jeden slavný výrok německého „odbojného demokrata“ z doby těsně poté, co byl německý nacismus ve válce poražen. Hovoří o tom, že všichni mlčeli, když šel Hitler po Židech – protože nebyli Židy. Mlčeli, když šel po odborářích – protože nebyli odboráři (a tak dále). Když šel nakonec po krku i jim, už nebyl nikdo, kdo by se jich zastal.

Dnes jsme ve sněmovně zažili místní reprízu této staré pravdy o zbabělcích. Jako předvolební názorná ukázka pro demokraty, kteří se ještě nerozhodli, komu dají za pár dnů svůj hlas, to bylo docela ilustrativní a návodné.

Alespoň pro ty z nich, kteří vědí, že když popravují nevinného, není možné mlčet. Když pro nic jiného, pak alespoň proto, že nechtějí-li zažít, že si katani přijdou brzy také pro ně, musejí zvednout hlas a alespoň vykřiknout:

„Žaluji!“

Zdroj: https://www.protiproud.cz/