Lyžařská střediska v Jeseníkách

Ski Karlov

Ski Karlov nabízí parádní lyžování v Jeseníkách. Na 1 skipas máte v Karlově pod Pradědem k dispozici až 11 km propojených sjezdovek všech obtížností. Specialitou je expresní krytá 4-sedačka s bublinami, dlouhé rodinné sjezdovky, široké bezpečné svahy a největší areál pro večerní lyžování na Moravě. Ve středisku najdete i půjčovnu s veškerým kvalitním lyžařským vybavením. Pro nejmenší je připraven dětský koutek s hlídáním a děti do 5 ti let lyžují zdarma.

Ski Karlov

Zdroj: http://www.skikarlov.cz/lyzovani/

Ski Karlov1

Zdroj: https://www.facebook.com/SkiKarlov.cz

Kontakní informace
Telefon: +420 777 745 370
E-mail: info@skikarlov.cz
www: http://www.skikarlov.cz/

Ski Myšák

Ski areál Myšák najdete v Karlově pod Pradědem, který nabízí rodinné i sportovní lyžování na dvou červených a jedné modré sjezdovce o celkové délce 2 450 metrů. Ski areál Myšák je součástí jednotného odbavovacího systému SKI CENTRUM MALÁ MORÁVKA – KARLOV. Proto u nás zakoupené jízdné můžete využít v areálech Ski Karlov, Ski Klobouk.


Zdroj: http://www.skimysak.cz/index.php?nid=10864&lid=cs&oid=3082635


Zdroj: http://www.skimysak.cz/index.php?id=15&action=detail&oid=3026108&nid=10864

Kontakní informace
Telefon: +420 777 745 370
E-mail: lukes@skimysak.cz
www: http://www.skimysak.cz/

Ski Kopřivná

Ski areál Kopřivná je provozovatelem nejdelší sjezdovky (délka trati je 1350 m) a nejnovější 4-sedačkové lanovky ze všech středisek sjednocených do jednotného odbavovacího systému, který v našem údolí přímo pod Pradědem sdružuje šest areálů se sedačkovými lanovkami a zhruba desítkou lyžařských vleků. V zimní sezóně má výborné lyžařské podmínky i pro každodenní večerní lyžování. Pro lyžaře a snowboardisty sjezdovka nabízí, pro dospělé i pro děti, několik bezpečných terénních, nejen ze sněhu modelovaných, překážek pro zábavu. Jen u nás si může každý zcela zdarma vyzkoušet bezpečné (i akrobatické) skoky do největší vzduchové doskokové matrace v ČR (BIG AIR BAG).


Zdroj: http://www.koprivna.cz/assets/gallery/mapy/mapa_zima.jpg

Kontakní informace

Telefon: +420 776 809 820

E-mail: skiareal@koprivna.cz

www: http://www.koprivna.cz/ski-areal/skiareal

Ski Klobouk

V Karlově pod Pradědem a Malé Morávce najdete kopec s největším převýšením „legendární kopec Olomoučák“. Nová 2-sedačková lanovka a krásné lyžařské terény nabízí skvělé zážitky pro lyžaře a snowboardisty. Dvě závodní sjezdovky, restaurace, skibar a skvělá atmosféra zde na vás čekají každý den.


Zdroj: http://www.skiarealklobouk.cz/cs/skiareal


Zdroj: http://www.skiarealklobouk.cz/cs/Galerie/skiareal-klobouk-210  

Kontaktní informace:
Telefon: +420 555 111 111
E-mail: info@skiarealklobouk.cz
www: http://www.skiarealklobouk.cz/cs

Ski Kazmarka

Zde se nachází hned dvě sjezdovky Kazmarka a Zmola. Obě svým profilem uspokojí spíše náročnějšího lyžaře. Sjezdovka Kazmarka o délka 600 m s certifikací FIS, druhá sjezdovka s názvem Zmola o délce 630 m. U dolní stanice vleku Kazmarka se nachází ski škola. Sjezdovky Kazmarka a Zmola od roku 2014 patří do systému jednotného skipasu sdruženou pod Ski arénu Karlov.


Zdroj: https://www.ejeseniky.com/skiareal-kazmarka-karlov


Zdroj: http://www.skikarlov.cz/lyzovani/ski-kazmarka/

Kontaktní informace
Telefon: +420 704 069 468
E-mail: chata@kazmarka.cz
www: http://www.kazmarka.cz/

Ski areál Čerťák

Ve Ski areálu Čerťák Karlově pod Pradědem najdete 4 sjezdovky s lehkou a střední obtížností. Dále vám nabízí pohodlnou lanovku, restauraci přímo u sjezdovky, lyžařskou školu a školku, půjčovnu a skicrossovou dráhu a skoky pro ty otrlejší.


Zdroj: http://www.skiarealcertak.cz/cs/skiareal


Zdroj: http://www.skiarealcertak.cz/cs/skiareal-jeseniky

Kontaktní informace
Telefon: +420 555 111 111
E-mail: info@skikarlov.cz
www: http://www.skiarealcertak.cz/cs

Ski Stará Ves

Lyžařský areál v obci Stará Ves u Rýmařova, který je součástí chráněné krajinné oblasti Jeseníku, nabízí v zimě denní i noční lyžování na trase dvou sjezdovek v celkové délce 1100 m, pravidelně upravováno rolbou a desítky kilometrů upravovaných běžkařských tratí. Sjezdovka je vhodná i pro začátečníky, je tedy ideální pro lyžařské kurzy i rodiny, které by chtěly naučit lyžovat nejmenší děti. Nová, prudší sjezdovka je vhodná pro pokročilejší lyžaře.


Zdroj: http://www.severkajeseniky.cz/fotogalerie.html


Zdroj: http://www.severkajeseniky.cz/fotogalerie.html

Kontaktní informace
Telefon: +420 602 711 806
www: http://www.severkajeseniky.cz/skiareal.html

Ski Pawlin

Ski Pawlin nabízí 5 vleků s denním i nočním lyžováním, půjčovnu lyží a snowboardů, a také ski servis, lyžařskou školu Sherpa School a Board School a dětskou lyžařskou školku, která je vybavena lanovým vlekem a je ohrazena od okolí, aby nehrozilo nebezpečí střetu s jiným lyžařem. U dětí je upřednostňována individuální výuka zábavnou formou s pomůckami, a to vzhledem k její rychlosti, jednoduchosti, bezpečnosti a efektivnosti.


Zdroj: http://pawlin-karlov.cz/vlek-popis.html

Kontaktní informace
Telefon: +420 554 219 999
E-mail: dan.pawlin@pawlin-karlov.cz
www: http://pawlin-karlov.cz/http://www.sherpaski.cz/

Ski areál Praděd

Lyžařský areál Praděd – nazývaný „Moravským ledovcem “ láká především svými přírodními krásami a vynikajícími sněhovými podmínkami. Okolní terény uspokojí příznivce sjezdového i běžeckého lyžování od konce října do konce dubna. Vhodné podmínky zde najdou jak začátečníci, tak také pokročilí lyžaři. Na severních svazích Petrových Kamenů je nejvýše položené středisko v ČR: 1235 – 1445 m n. m.


Zdroj: https://www.figura.cz/ski-areal-praded/sjezdove-lyzovani/


Zdroj: https://www.figura.cz/fotogalerie/

Kontaktní informace
Telefon: +420 733 533 180, +420 554 779 023-4  nebo + 420 724 708 083
www: https://www.figura.cz/ski-areal-praded/sjezdove-lyzovani/