41 korun za litr! Krajské ceny benzínu i nafty letí nahoru. Kde se zastaví?

Ceny pohonných hmot raketově stoupají. Na některých místech se za poslední den zvedly až o dvě koruny. Někde již cena atakuje hranici jedenačtyřiceti korun.
Zdroj: https://bruntalsky.denik.cz/zpravy_region/ms-krajk-ceny-benzin-nafta-ostrava-leti-nahoru-nikdo-nevi-kde-zastavi-20220226.html

Čerpací stanice Benzina v Ostravě-Přívoze.

Na čerpacích stanicích na dálnici D1 v Moravskoslezském kraji, konkrétně v Klimkovicích na Ostravsku (Benzina) a Vražném na Novojičínsku (Shell) stály nafta i benzín bez deseti haléřů už 41 korun za litr!

Také na mimodálničních čerpacích stanicích letí ceny nahoru. „V pátek odpoledne jsem cestou z práce natankoval na ,šelce´ v Hlučíně za 37,90. A zdálo se mi to hodně. Když jsem tudy projížděl v sobotu, jen se mi protočily panenky. Cena se zvedla téměř o dvě koruny na 39,50,“ uvedl Pavel Adámek.

Stejná cena byla v sobotu i na čerpací stanici Benzina v Hlučínské ulici v Ostravě-Přívoze. Benzín za 39,50, nafta za 38,90. Důvodem růstu cen pohonných hmot je konflikt na Ukrajině. Kam až se mohou ceny vyšplhat, si nikdo netroufá odhadnout. Na žádné z čerpacích stanic, které Deník v sobotu navštívil, se netvořily fronty, panoval zde běžný víkendový provoz

Zdroj: https://bruntalsky.denik.cz/