Tak zase na skok do lesa,

vyčistit si hlavu. Aspoň si posedět u paty nějakého velkého stromu, sledovat cvrkot okolo sebe a třeba si něco přijde pro fotku.
Hned při příchodu na můj oblíbený kopec jsem zradil daněly a pár mladých muflonů, ale to se dalo čekat. Sešel jsme kousek níž do míst, kde jsem naposledy fotil daňky a propásnul muflony. A samozřejmě jsem tam opět vyplašil krásného mohutného muflona. Ale sedám si do kořenů buku a čekám, co bude dál.
Dlouho se nedělo nic, mezitím jeden delší pracovní telefon a zrovna, když jsem končil hovor, vidím vzadu, jak daněly vycházejí z mladého smrčí. To bylo těsně, nezachytil bych je. Jdou mým směrem, snažím se o pár fotek. Za chvíli jsou tak blízko, že musím stáhnout ohnisko na 100 mm. Samozřejmě už neustály můj drobný pohyb a cvakání závěrky a vzaly to ostře doleva zase do smrčí.

Foto: Jan Moučka

Ještě chvíli posedím, za mnou krajem smrčků projde daněla s prckem a já se také zvedám. Ještě se chci posadit na chvíli tam, kde jsem ráno začal a cestou zvednu malého prcka. Pořídím tři fotky a nechám jej v klidu odejít, já jdu na opačnou stranu. Pak ještě docela daleko ode mne káně uloví cosi na zemi, snad nějakého hraboše a sedne si ke svačině na padlou lípu. Je to daleko, tak výřez je velký.

Foto: Jan Moučka

A to je pro dnešek vše, nicméně příjemně strávené dopoledne :-).

Autor: Jan Moučka

Zdroj: https://www.moucka.cz/